Motorsport Games: egy évvel elhalasztják az „autós olimpiát”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 11:17
Egy évvel elhalasztják az idén októberre tervezett Motorsport Games elnevezésű „autósport olimpiát”, melynek helyszíne a franciaországi Marseille és a Paul Ricard versenypálya marad, új dátuma pedig 2021. október 22–24.

A szervező Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a technikai, műszaki támogatást nyújtó SRO Motorsports Group keddi közös közleménye szerint a halasztásra a koronavírus-járvány miatt kerül sor, ugyanakkor miután a nemzeti sportági szövetségeknek is át kell tervezniük az idei versenynaptárukat, az egyéves csúsztatás biztosítja azt is, hogy a rendezvény nem kerül azonos időpontra más eseménnyel.

„A halasztás lehetőséget ad a nemzeti szövetségeknek, a csapatoknak és az SRO-nak is, hogy még jobban fel tudjon készülni az eseményre” – idézte a közlemény Jean Todtot, a FIA elnökét.

A szervezők január végén számoltak be arról, hogy a tavaly novemberben Rómában és környékén rendezett első Motorsport Games után a másodikra Marseille-ben és a fennállásának 50. évfordulóját az idén ünneplő Paul Ricard versenypályán kerül majd sor. Március elején az is kiderült, hogy a tavalyi hat helyett az idén már 15 szakágban küzdenek meg az érmekért és az összetett győzelemért járó trófeáért a nemzetüket képviselő versenyzők. A keddi közleményben az áll, hogy a szakágak számát nem érinti a halasztás, az esemény jövőre az idei évre tervezett módon valósul meg.

„Sajnáljuk, de értjük és megértjük a FIA döntését, ebben az időszakban nehéz lenne minőségi nemzeti válogatóversenyeket rendezni, ugyanakkor így több időnk és lehetőségünk marad arra, hogy jövőre minél több szakágban vehessünk részt, és minden kategóriában a legjobb magyar versenyzőket indíthassuk” – nyilatkozta az MTI-nek Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke.

A tavaly november elején rendezett első Motorsport Games-en hat kategóriában állt rajthoz 49 ország 192 versenyzője. A Róma mellett elhelyezkedő Vallelungában GT, túraautó, Forma–4, drift, gokart szlalom és szimulátor géposztályban versenyeztek a résztvevők, az éremtáblázat élén pedig Oroszország végzett egy arany- és két bronzéremmel, így az övé lett az összetett sikerért járó trófea is. A magyarok öt szakágban indultak, a legjobban Tóth László szerepelt a Forma–4-esek versenyein, melyeken negyedik, valamint hetedik lett a 19 fős mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik