Motokrossz: Németh Kornél ismét indul a vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.08. 13:25
Minden idők legjobb magyar krosszosa, ifjabb Németh Kornél három év kihagyás után ismét indul a világbajnokságon. Egykori vb-menőnk a jövő heti Olasz Nagydíjon áll rajthoz.

A várva várt, a 2014-es ideiglenes naptárban még szereplő Magyar Nagydíj mégsem tért vissza a világbajnoki sorozatba, ellenben az új királykategóriának, az MXGP-nek nem várt módon mégis lesz magyar indulója idén.

Németh Kornél magyar alakulata, a HTS Team jóvoltából szerepelhet újra a vb-n, 31 éves honfitársunkat az MXGP 10. fordulójában, az észak-olaszországi Maggiorában láthatjuk viszont június 15-én.

A magyar pilóta a 125, a 250, a MotocrossGP, az MX1 és az MX3 után immár a hatodik vb-kategóriában, a vadonatúj MXGP-ben fog szerepelni. Németh Kornél – aki jelenleg az endurokrosszban, a teremenduroban remekel, bár ettől függetlenül elsősorban motokrossz specialista, vb-futamgyőztes, vb-érmes – a 2011-es Német GP után indul újra a vb-n.

Honfitársunk 450-es KTM-mel fog motorozni a nagyon erős mezőnyben, de még így sem elképzelhetetlen számára a pontszerzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik