MotoGP: Valentino Rossi továbbra is koronavírusos

Vágólapra másolva!
2020.11.04. 13:08
null
Valentino Rossi még nem gyógyult meg (Fotó: AFP)
Miközben barátnője, Francesca Sofia Novello már a múlt héten boldogan lobogtatta virtuálisan negatív teszteredményét, addig a kilencszeres bajnok körül nagy volt a csend. Ma kiderült, hogy nem véletlenül. A csapat szerdán kiküldött sajtóanyaga szerint Rossi kedden elvégzett PCR-tesztje pozitív eredményt adott, így kérdéses az indulása a most hétvégi Európa Nagydíjon. A csapat az esetleges helyettesítő versenyzőt is megjelölte.

Mint ismeretes, Valentino Rossi a dupla aragóniai hétvége előtt észlelt magán influenzaszerű tüneteket három héttel ezelőtt, majd kiderült, hogy elkapta a koronavírust, így az Aragóniai, majd a Teruel Nagydíjat is ki kellett hagynia.

A szabályok 10 nap után kötelezik a csapatokat helyettesítő versenyző kijelölésére. Mivel az Aragóniai Nagydíj pénteki napján léptették vissza Rossit hivatalosan, ezért azt a két futamot teljesíthette egy pilótával a Monster Energy Yamaha alakulat. Most azonban erre már nincs lehetőség.

Normális esetben (de mi normális idén...) a gyári csapatok, de sokszor még a szatelitalakulatok is a gyár tesztpilótájához nyúlnak ilyenkor, aki a Yamaha esetében idén Jorge Lorenzo. A spanyol bajnok azonban kilenc hónap kihagyás után Portimaóban motorra ülve még októberben igen gyenge teljesítményt nyújtott, és az is egyre biztosabb, hogy jövőre már nem tartanak igényt a munkájára, amelyet a koronavírus-járvány miatt idén egyáltalán nem tudott a terveknek megfelelően teljesíteni.

A csapat végül Garrett Gerloffot, a GRT Yamaha WorldSBK Junior Team versenyzőjét jelölte meg helyettesítő versenyzőként, aki idén a 11. helyen zárt a Superbike-világbajnokságban.

Rossit szerdán ismét tesztelik. Ha ez a PCR-teszt negatív eredményt ad, akkor még van esély az indulására, hiszen a depóba lépés feltétele két negatív teszteredmény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik