MotoGP: továbbra is életveszélyes Hayden állapota

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 19:25
null
A MotoGP pilótái is üzentek Haydennek (Fotó: Dorna)
Fagyos hangulatban telik a MotoGP Le Mans-i hétvégéje. Persze mindenki teszi a dolgát, és igyekszik maximálisan arra koncentrálni, miközben valami pozitív hírre vár Nicky Haydenről.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, számolatlanul érkeznek a biztató üzenetek a közösségi oldalakon korábbi és jelenlegi versenytársaktól, sporttársaktól, hírességektől a sport és a film világából, ahogy természetesen a szurkolóktól is.

A legkésőbb talán épp az szólalt meg, akinek szavait messiásként várják a drukkerek és a sajtó munkatársai is.

Valentino Rossi a baleset másnapján tett közzé egy hosszú, és annál szívhez szólóbb üzenetet, amiben egyik legjobb barátjának titulálja az amerikait a motorsport világából.

A Doktor később a sajtótájékoztatón is megszólalt az esetkapcsán:

„Nagyon-nagyon rossz hírek érkeztek tegnap, az első órákban felfogni is nehéz volt. Rögtön beszéltem egy orvos ismerősömmel, aki mondta, hogy az első pillanattól kezdve nehéz a helyzet. Csak most, egy kis idő elteltével kezdjük megérteni az egészet. Borzalmas, ami történt, Nicky hatalmas tehetségű, nagyszerű versenyző, egy világbajnok, de főként egy nagyon jó srác, aki igazi versenyző családból érkezett. Mindig mosolygott. Nagyon nehéz helyzetben van, és az egyedüli, amit tehetünk, hogy drukkolunk, és a legjobbat kívánjuk neki.”

„Nickyvel akkor találkoztam először, amikor 2008-ban csatlakoztam a Repsol csapatához, még a 125 GP-ben – mondta ezt már Marc Márquez. –. Mindig nagyon kedves volt velem, és elismert. Amikor tavaly Ausztráliában csapattársak voltunk – Hayden a sérült Dani Pedrosát helyettesítette, a szerk. – nagyon sok időt töltöttünk együtt. Amit biztosan nem fogok elfelejteni, az a hihetetlen parti a verseny után, amit nagyon élveztünk. Emlékszem, hogy igazából aludni akart menni, de végül reggel hatig mulattunk. Ahogy Valentino is mondta, ez egy nagyon szomorú, ami történt, olyan, amire nem számítasz. Minden héten nagy kockázatot vállalsz a motoron, majd egy ilyen váratlan dolog történik. A legjobbat kívánom neki és főként a családjának.”

Nem mi irányítjuk a sorsunkat

„Ezek a helyzetek nagyon nehezek, főként, amikor olyannal történik meg, akit ismersz. Volt szerencsém a csapattársamként tudni őt, egy csodálatos ember, ami abból is látszik, hogy mennyien támogatják most. Borzalmas ilyen állapotban látni valakit, akit jól ismersz. Az igazság az, hogy próbálhatjuk irányítani a sorsunkat, de hiszem, hogy végül nem rajtunk múlik. Függetlenül attól, hogy mit csinálsz, amikor el kell jönnie a pillanatnak, eljön.” – nyilatkozta Andrea Dovizioso, aki Marco Simoncelli halála után egy tetoválást varratott magára, amin ez áll: „Én vagyok a sorsom ura, de csak a sors tudja az utazásom végét.”

A baleset körülményei

Bár a hivatalos vizsgálat még folyik, a 30 éves férfi, aki a Haydent elgázoló személyautót vezette, nyilatkozott. Elmondta, hogy épp munkába tartott, amikor a kereszteződében a semmiből feltűnt a kerékpározó pilóta. Az eddigi információk szerint Hayden egy stoptáblával alárendelt útról érkezett, és az autónak esélye sem volt, hogy kikerülje.

A korábbi hírekkel ellentétben Hayden nem társaságban, hanem egyedül pedálozott, így időbe telik, mire pontosan rekonstruálni tudják a balesetet.

Továbbra is életveszélyes az állapota

Igazi friss hírek nem érkeztek Haydenről, az állapota továbbra is életveszélyes. Egy nyolc mm nagyságú duzzanat keletkezett a fejében, ami a baleset óta eltelt több mint két napban nem zsugorodott.

Tegnap óta a menyasszonya, Jackie mellett, édesanyja, Rose és bátyja Tommy is mellette tartózkodnak. Édesapja, Earl, egészségi állapota miatt nem ülhetett repülőre, így otthonról szorít fiáért két másik gyermekével együtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik