MotoGP: Miller életveszélyes manővere büntetlenül – videó

KOVÁCS SÁRIKOVÁCS SÁRI
Vágólapra másolva!
2021.04.09. 17:20
A húsvét vasárnapján megrendezett MotoGP-futam több okból is izgalmasra sikerült. Egyrészt sokakat meglepett, hogy nem gyári Ducati végzett az első helyen, másrészt pedig olyan jeleneteknek lehettünk a szemtanúi, amelyek egyáltalán nem mindennaposak. Ennek ellenére a legfőbb érintett, Jack Miller azok közé tartozik, akik inkább elfelejtenék a katari hétvégét, hiszen frusztráltsága miatt kétszer is csak egy hajszál választotta el az óriási balesettől.

Az ausztrál Jack Miller második futamhétvégéje egészen az időmérőig sikeresnek ígérkezett, hiszen a második szabadedzésen ő bizonyult a leggyorsabbnak. A csapatában azonban azóta is kereshetik a választ arra, hogy mi történhetett az edzések és az időmérő között, hiszen Miller a kvalifikáción már csak a negyedik helyet érte el, miközben a szatellit Ducati csapat újonc pilótája rajtolhatott az élről. Miller interjújában csak annyit mondott, hogy nem a rajtrácson elfoglalt helye bosszantja, hanem az, hogy a pályán kis híján eldobta a motorját. A későbbi futamgyőztes Fabio Quartararo így mesélt az ausztrálmentéséről:

„Ekkora mentést még életemben nem láttam a MotoGP-ben.” A jelenetet a képernyő előtt ülők nem láthatták, de az alábbi videóban most megtekinthető:

 


Miller hétvégéje a futam kezdetével csak rosszabbul alakult, a nem túl jól elkapott rajt után ugyanis nem tudta megtartani a pozícióját. Frusztráltsága a verseny közepére bontakozott ki igazán, amikor egy szoros előzésnél már nem tudott uralkodni az érzelmein. Olyannyira eldurvult a helyzet, hogy miután Joan Mir bátor, de nem szabálytalan manőverrel megelőzte, Miller a célegyenes kigyorsító szakaszán a spanyol versenyző mellé húzott, és szándékosan nekivezette a motorját. Letagadni sem lehetett volna a mozdulat tudatosságát, hiszen Miller ez után különböző kézjelzésekkel fejezte ki nemtetszését.

Talán még ennél is meglepőbb volt az, hogy Miller semmilyen büntetést nem kapott életveszélyes cselekedetéért.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik