MotoGP: megúszta a horrorbukást, a motor nem – videó

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2017.05.20. 18:52
Szerencsés kimenetelű balesetet úszott meg Jack Miller a gyorsaságimotoros-vb Francia Nagydíjának negyedik szabadedzésén. Hatalmas szerencséjére semmi baja nem lett, ugyanez nem mondható el a motorról.


Miller nagyot bukott
Miller nagyot bukott

A MotoGP tegnapi első szabadedzése száradó pályán futott le, aztán délutánra leszakadt az ég, így várható volt, hogy a következő reggeli időeredmények döntenek majd arról, ki jut egyenesen a Q2-be. A szombat reggel ismét hasonló körülményeket hozott, az utolsó pár percre száradt csak fel annyira az aszfalt, hogy beinduljon az igazi tűzijáték.

Szerződéshosszabbítás
Az első négy futamot elnézve csak formalitás, de Zarco és csapata, a Monster Yamaha Tech 3 kihasználva az opciós lehetőséget, egy évvel meghosszabbították szerződésüket. Ugyanez várható Jonas Folger esetében is a Német Nagydíjon.

Legnagyobb meglepetésként mindkét KTM-es pilóta bejutott a Q2-be, ahogy Jack Miller és Scott Redding is. Ennek megfelelően olyan nagy nevek szorultak ki a legjobb tíz közül, mint Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa vagy éppen a szárnyaló újonc, Johann Zarco.

Az izgalmak az utolsó pillanatig nem hagytak alább a Q1 alatt. A leintés pillanatában Dovizioso és Pedrosa álltak a továbbjutó helyeken, de a hazai közönség előtt versenyző Zarco még bele tudott kezdeni egy utolsó gyors körbe, melynek végén kiütötte Pedrosát a második helyről. Külön figyelemre méltó ez a teljesítmény annak tudatában, hogy a francia egy gumival nyomta végig az egész edzést, mint utóbb kiderült, nem taktikából, hanem kényszerűségből, hiszen a reggeli bukását követően egy abronccsal kevesebbje maradt.

A Q2-ben is hasonló forgatókönyvet láthattunk, azaz Zarco egyszer sem jött ki a bokszba. A leintés után Cal Crutchlow megelőzte őt, ám a yamahás akkor még egy újabb gyors körön volt, melynek végén visszaszerezte a harmadik helyet, így Maverick Vinales és Valentino Rossi mellől az első sorból indulhat a vasárnapi versenyen.

A legmeggyőzőbb a negyedik szabadedzésen nyújtott produkciója volt, melynek alapján egyértelműen esélyes lehet a dobogós helyezésre, sőt akár a győzelemre is.

Tudják ezt a többiek is, Vinales és Rossi egyaránt elmondták, hogy a kétszeres Moto2-világbajnok még a vártnál is jobban teljesít idén, a futamon pedig nyílt sisakos küzdelemre számítanak már az első féktávtól kezdve.

Miller megúszta a horrorbukást

Többen is estek az FP4 alatt, de a legijesztőbb bukást Jack Miller szenvedte el. Hatalmas szerencséjére semmi baja nem lett, ugyanez viszont nem mondható el a motorról. Szavak helyett beszéljen inkább az alábbi videó:



Cal Crutchlow, aki Millerrel nagyon szoros, testvéri barátságot ápol, és mögötte volt a bukáskor, annyira megijedt, hogy félreállt a pálya szélén, és nem ment tovább, amíg meg nem győződött róla, hogy az ausztrál jól van.

A Moto2-ben Thomas Lüthi, a Moto3-ban Jorge Martín indulhat az élről a Francia Nagydíjon.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, FRANCIA NAGYDÍJ
IDŐMÉRŐ EDZÉS
MOTOGP

1. Maverick Vinales (spanyol, Yamaha) 1:31.994
2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) +0.106
3. Johann Zarco (francia, Yamaha) +0.235

MOTO2
1. Thomas Lüthi (svájci, Kalex) 1:36.548
2. Francesco Bagnana (olasz, Kalex) +0.026
3. Franco Morbidelli (olasz, Kalex) +0.101

MOTO3
1. Jorge Martín (spanyol, Honda) 1:42.813
2. Nicolo Bulega (olasz, KTM) +0.031
3. Juanfran Guevara (spanyol, KTM) +0.148

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik