MotoGP: bukás után leggyorsabb kör – Rossi csak a 14.

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2016.07.15. 21:22
null
Maverick Vinales bukása ellenére megnyerte a második szabadedzést (Fotó: Hantos László)
Decemberi hideg (legalábbis spanyol viszonylatban) fogadta a MotoGP mezőnyét pénteken a szezon kilencedik versenyén a németországi Sachsenringen.

 

Tény, a mai 15 fokos maximum messze van attól, amit júliusra képzelünk Európában, és amire többek között a gumiszállítók is készültek. Hiába hozott a Michelin háromfajta aszimmetrikus keveréket ismerve a pálya legkritikusabb pontját (11-es kanyar), az időjárás alaposan feladta a leckét mindenkinek, és bizony az esések sem maradtak el a szabadedzésen.

Scott Redding, Jorge Lorenzo, Stefan Bradl, Maverick Vinales és Tito Rabat is áldozatául esett ma a gyors jobbos kanyarnak, de szerencsére egyikük sem sérült meg.

„Nem az volt nehéz, hogy ne essek el, hanem, hogy elég bátorságot gyűjtsek ahhoz, hogy egyáltalán bevegyem a kanyart" – mondta Andrea Iannone, aki a második helyen végzett pénteken.

„A 11-es kanyar ilyen, ezt eddig is tudtuk. De emiatt azt mondani, hogy ez a pálya túl veszélyes, túlzás" – nyilatkozta Marc Márquez, miután több versenyző is aggodalmát fejezte ki az évek óta fennálló probléma miatt.

Az éllovasok közül a két gyári Yamahás szenvedett a leginkább, Valentino Rossi csak 14., míg Lorenzo 16. lett.

A leggyorsabb kört – bukása ellenére – Vinales futotta.

A Moto2-eseknél Nakagami Takaaki, a Moto3-asoknál Enea Bastianini futotta a leggyorsabb köridőt.

Jorge Lorenzo akrobatikus mozdulata (Fotó: Kovács Nikolett)
Jorge Lorenzo akrobatikus mozdulata (Fotó: Kovács Nikolett)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik