MotoGP: az NSO munkatársa feltüzelte Vinalest – videó

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.09.22. 20:40
null
Maverick Vinales feltüzelt hangulatban (Fotó: motogp.com)
Maverick Vinales nagy reményekkel érkezett a Yamaha gyári csapatához 2017-ben, és az első futamokon még úgy is tűnt, hogy egy igazi tündérmese vette kezdetét. De a rózsaszín köd hamar felszállt, s a spanyol három éve ugyanazokkal a gondokkal küzd. A szakemberek (kivéve persze saját csapatát) és az újságírók már elkezdtek lemondani róla, mondván, ő is csak egy egykörös menő, a téli tesztek bajnoka.

Sokak szerint újságíró és sportoló között nem létezik barátság, ami természetesen nem igaz, hiszen mindig vannak kivételek. De az biztos, hogy jó esetben egy újságírónak az a dolga (vagy az is a dolga), hogy akár kellemetlen kérdéseket is feltegyen.

Így történt ez a San Marinó-i Nagydíjat (ha úgy tetszik, Misano 1-et) követő online sajtótájékoztatón is, miután Vinales 12. rajtelsőségét sem tudta győzelemre váltani (kétszer tudott csak győzni a pole pozícióból rajtolva), sőt még a dobogóról is lemaradt, miután ötödikként ért célba.

A nemzetközi sajtó munkatársai évek óta kerülgették a kérdést szemtől szemben, és szemöldökhúzogatások közepette hallgatták, ahogy a spanyol folyton a motorra, a beállításokra vagy éppen a rossz gumiválasztásra panaszkodik.

„A gond az, hogy nincs egy tiszta magyarázatunk a gondunkra. Egy hétvége alatt hetvenszer kell megváltoztatnom a motorozási stílusomat, majd amikor elérkezünk a versenyhez, ugyanaz a gondunk…”

Munkatársunk végül véget vetett ennek a szemérmességnek, és rákérdezett, hogy vajon a motorbeállításokon túl Vinalest nem zavarja-e még valami a versenyek előtt, nem izgulja-e el azt, vagy nem helyez-e túl nagy nyomást magára.

„Tegnap pályacsúcsot megyek, ma pedig nem tudok motorozni? Válaszold meg te!”

Egy héttel később Vinales megnyerte a második misanói versenyt, amihez Pecco Bagnaia esése is kellett, de a sikerből ez nyilván semmit nem vesz el. Ráadásul pole pozícióból indulva győzött, azaz 3/13-ra sikerült javítania ezen mérlegét.

Múlt vasárnap a futamot követő sajtótájékoztatón kollégánk más témájú kérdésére adott válasz után megragadta az alkalmat és visszacsatolt az egy héttel korábbi kérdésre.

Hogy mit mondott pontosan, az kiderül az alábbi videóból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik