Moto2: Lowes érinthetetlen volt az Aragóniai Nagydíjon

Vágólapra másolva!
2016.09.25. 13:39
A legkisebb kategóriában ugyan már megvan a világbajnok, a Moto2-eseknél még koránt sem futott le a bajnoki cím sorsa. Az Aragóniai Nagydíjat a brit Sam Lowes nyerte meg, míg a pontversenyben a francia Johann Zarcónak már csak egy pont az előnye.  

A regnáló világbajnok, Johann Zarco azért küzd, hogy a kategória történetének első duplázója legyen. Az osztrák futam után a franciának 34 pont volt az előnye Álex Rinsszel szemben, de a mai versenyt megelőzően ez 3 egységre olvadt.

Zarco az 5., Rins csak a 13. helyről rajtolt, de a harmadik kör végén Rins már a 7., míg Zarco csak a 10. helyen haladt. Ha ebben a pillanatban intették volna le a versenyt, akkor mindketten 200 ponttal álltak volna.

Miközben a köztük lévő különbséget figyeltük, Sam Lowes szép lassan lopta a távolságot az első helyen Álex Márquez előtt. A 10. kör végén már két másodperc volt az előnye, öt körrel később már három. A brit győzelmét senki és semmi sem tudta megzavarni, ezzel visszavette az összetett harmadik helyet és 40 pontra csökkentette a hátrányát.

Márquez második helyére az utolsó körökben éppen csapattársa, Franco Morbidelli jelentett veszélyt, de végül 32 ezreddel a spanyolt intették le előbb.

A fiatalabb Márqueznek ez az első Moto2-es dobogós helyezése, ami számára egy győzelemmel ér fel. Emlékezzünk, hogy az első öt versenyből négyet a kavicságyban fejezett be, majd további két futamon a pontszerző zónán kívül ért célba. Sokan komolyabb összeget tettek rá akkoriban, hogy a világbajnoki karrierjéből már nem sok van vissza, persze a Marc VDS csapat később szerződést hosszabbított vele.

Ami az összetettet illeti, Rins a 6., Zarco a 8. helyen ért célba, ez azt jelenti, hogy a francia versenyző előnye mindössze egy pontra csökkent.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, ARAGÓNIAI NAGYDÍJ
MOTO2

1. Sam Lowes (brit, Kalex)
2. Alex Márquez (spanyol, Kalex) +3.289
3. Franco Morbidelli (olasz, Kalex) +3.321
Az élmezőny állása: 1. Johann Zarco (francia, Kalex) 202 pont, 2. Álex Rins (spanyol, Kalex) 201, 3. Lowes 162

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik