Moto2: hat év után újra japán győztest ünnepeltek

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2016.06.26. 14:24
Nakagami Takaaki a 111. világbajnoki futamán felért a dobogó legfelső fokára. A japán himnusz a 2010-es Katalán Nagydíj óta először hangzott el a vb-futam után, hat éve Takahashi Yuki szintén a Moto2-es kategóriában győzött.

Nakagami a kilencedik körben vette át a vezetést, négy körrel később pedig már két másodperccel vezetett. A regnáló világbajnok, Johann Zarco a futam elején még csak hetedik volt, de szép lassan magára talált. A 15. körben már második volt és úgy tűnt, Nakagamit is utolérheti, de az eső közbeszólt. A csapadék egyre intenzívebbé vált, ezért a 23. körben piros zászlóval megszakították a versenyt. A végeredményt az utolsó teljes, azaz a 21. kör alapján hirdették ki.

Nakagami nyert Zarco és Franco Morbidelli előtt. A világbajnoki címért esélyes Sam Lowes negyedik, míg Álex Rins csak hatodik lett. Thomas Lüthi sokáig tartotta magát a pódiumos helyeken, de a táv kétharmadánál visszaesett, majd a 19. körben bukott.

Zarco idén először átvette a bajnokságban a vezető helyet. 126 pontja van, akárcsak Rinsnek, a franciát eggyel több futamgyőzelme repíti az élre.

A dobogósok nyilatkozata

Nakagami Takaaki: – Nagyon élveztem a versenyt. Az elején sokat meccseltem, de nyugodt voltam, mert kiegyensúlyozott köröket mentem. Első győzelmemet a csapatmunkának köszönhetem.

Johann Zarco: – Öt körrel a vége előtt már nagy volt a távolság köztem és Nakagami között. Két körrel a vége előtt elkezdett esni, aztán egyre feljebb zárkóztam, de ehhez kockázatot kellett vállalni. Szórakoztató, de nehéz verseny volt. Nakagami megérdemli a győzelmet, örülök az örömének. Nem voltam a legjobb formában, ennek tudatában a második hely szuper, főként, hogy átvettem a vezetést a bajnokságban.

Franco Morbidelli: – A végén a hátsó gumim kopni kezdett. Aztán láttam a felhőket és az esőcseppeket, és valószínűleg jobban megijedtem tőle, mint a többiek, de mindenképpen meg akartam szerezni ezt a dobogós helyezést.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, HOLLAND NAGYDÍJ
MOTO2

1. Nakagami Takaaki (japán, Kalex) 21 kör
2. Johann Zarco (francia, Kalex) 2.435 mp h.
3. Franco Morbidelli (olasz, Kalex) 5.670 mp h.

A vb-pontverseny állása: 1. Zarco 126 pont, 2. Alex Rins (spanyol, Kalex) 126, 3. Sam Lowes (brit, Kalex) 121

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik