Világbajnok pólókapus és öccse könnyes ölelése a Hungaroringen

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 13:27
null
Nagy Viktor hosszasan vigasztalta öccsét, Dánielt (Fotó: Földi Imre)
A világbajnok pólókapus Nagy Viktor a helyszínen szurkolt öccsének, Nagy Dánielnek, majd édesapjukkal együtt vigasztalta a fiatal pilótát, miután kénytelen volt feladni a második futamot a túraautó-világbajnokság magyarországi hétvégéjén.

 

Torokszorító pillanatok voltak, nem túlzás azt mondani, hogy akit nem hatott meg a látvány, annak nincs is szíve.

Nagy Dániel alig egy perce adta fel a WTCC magyarországi versenyének második futamát, majd ahogy kiszállt a motorerejét veszítő Hondából – egy körrel korábban is kijött, de akkor még visszaküldték a szerelők némi szervizelést követően –, és elindult a Zengő Motorsport boxának hátsó, elkerített része felé, ott állt vele szemben bátyja, Nagy Viktor.

A világbajnok pólókapus és az autóversenyző testvérek, akik aztán eltűntek a falak mögött, és amikor belestünk, azt láttuk, hogy két felnőtt férfi áll egymással szemben, és percek óta szavak nélkül ölelik egymást. Mindketten remegtek, egy-két könnycsepp is kicsordult – nemcsak náluk –, miközben Nagy Viktor vigasztalta öccsét, akiből ezekben a pillanatokban szakadt ki minden feszültség.

„Persze hogy feszült volt, annyira szeretett volna jól menni és hazai közönség előtt jó eredményt elérni” – jegyezte meg a szintén meghatódott édesapa, Nagy Tibor, miután megölelte két fiát, és Viktorral együtt próbálta vigasztalni, biztatni Dánielt.

A három Nagy aztán összeállt egy közös fotóra, ekkor már mosolyogni is láttuk őket, majd Nagy Dániel kiment a boxutcába, ahol hatalmas üdvrivalgás fogadta a nézőtérről, és Michelisz Norberthez hasonlóan őt is alaposan megünnepelték a drukkerek.

Nagy Dániel Zengő Zoltánnal köszönte meg a szurkolóknak a támogatást (Fotó: Földi Imre)
Nagy Dániel Zengő Zoltánnal köszönte meg a szurkolóknak a támogatást (Fotó: Földi Imre)

 

„Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek és szurkoltak Daninak is, lenyűgöző érzés – mondta Nagy Viktor. – Egy technikai sportban benne van, hogy nem bírja az autó, és valami miatt nem lehet végigmenni a versenyen, de hát fantasztikus, milyen érzelmek vannak a boxban is. Nagyon megérintett, mert tudom, hogy Dani mit érezhet. Hiába megy 2015-ös autóval, azon volt, hogy kihozza belőle a maximumot és még annál is többet. Sajnos nem sikerült, nagyon el volt kenődve, hiába próbáltam vigasztalni. Egyébként azért fejlődik ennyire gyorsan, mert nagyon akarja a sikert, és tisztában vagyok vele, milyen, amikor ez nincs meg. Bízom benne, hogy ez nem veti vissza, mert az alázatos munkának mindig megvan az eredménye, ezért remélem, hogy továbbmegy azon az úton, amit kitaposott magának.”

Nagy Viktor hozzátette, noha mindkettőjük programja igen sűrű, ha tudnak, ott vannak a másik versenyén/meccsén, most például az is segített, hogy a Szolnok már szerdán lezárta az Eger elleni pólódöntőt. Így Nagy Viktor befutott a második futamra, rögtön küldött egy szelfit Egerben játszó barátjának, Decker Ádámnak, miközben a boxból nézte, fotózta és videózta a versenyt.

A kapus elmondta, gyakorlatilag az egész családnak köze van az autóversenyzéshez – anno neki is volt egy Subaru Imprezája –, számára azonban a víz és a labda jelenti az ideális közeget. Bár hozzátette, elképzelhető, hogy pályafutása végeztével kipróbálja a ralikrosszt.

Amikor Nagy Dániel először jött ki a boxba, ő is odasétált az autó közelébe, majd amikor hatalmas robajjal indult vissza a pályára, csak annyit jegyzett meg, hogy „libabőr".

Akárcsak egy körrel és néhány perccel később a három Nagy összeölelkezése.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik