Kiss Norbert győzelemmel hangolt a hungaroringi futamra

Vágólapra másolva!
2015.08.30. 13:52
null
Kiss Norbert győzelemmel hangolt a kamionos Európa-bajnokság jövő hét végi, hungaroringi futamára
Kiss Norbert győzelemmel hangolt a kamionos Európa-bajnokság jövő hét végi, hungaroringi futamára. A címvédő magyar versenyző viszonylag sima, rajt-cél győzelmet aratott a szombati első futamon Mostban, hogy aztán a fordított rajtsorrendes futamon negyedikként célba érve megint a legeredményesebb versenyzőként zárja a napot, és növelje előnyét az összetett pontversenyben.

 

„Az első verseny viszonylag sima volt, miután megnyertük az időmérőt. Jól sikerült a rajtom, csakúgy, mint az első kanyar, ráadásul mögöttem Hahn összeakadt Lackóval, úgyhogy előbbi jobb hátsó külső defektet kapott, de mivel itt kevés balkanyar van, és hátul dupla kerék, így nem sokat veszített. De az a kevés is éppen elég volt ahhoz, hogy az én versenyem sima legyen” – mondta Kiss Norbert, aki aztán a második futamon a szabályoknak megfelelően a nyolcadik helyről várhatta a lámpa szabad jelzését. Az első kanyarkombinációban kettőt megelőzött, azután megcsúszott a kuplungja, le kellett vennie a gázt, úgyhogy veszített egy pozíciót, de küzdött, mint az oroszlán.

„Beragadtam egy kicsit, de azután előztem megint kettőt, igaz, René Reinert olyan agresszívan védekezett, hogy csak félig a füvön menve sikerült megelőznöm, de sikerült, és ez a lényeg. A finisben Steffi Halmot támadtam a harmadik helyért, de már nem volt időm rá, hogy megelőzzem. Így sem vagyok csalódott, hiszen ezúttal is én szereztem a legtöbb pontot, az összetettben három ponttal növeltem az előnyömet ezen a jó vonalvezetésű, szokatlanul nagy átlagsebességű pályán” – fogalmazott Kiss, akire vasárnap is két futam vár.

KAMIONOS EURÓPA-BAJNOKSÁG 21-22. FUTAM, MOST
1. verseny:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 22:48.295, 2. Hahn (német, MAN) 4.583 másodperc hátrány, 3. Lacko (cseh, Freightliner) 5.064 mp h. 2. verseny: 1. David Vrsecky (cseh, Freightliner) 22:57.843, 2. Lacko (cseh, Freightliner) 0.466 mp h., 3. Halm (német, MAN) 4.689 mp h., 4. Kiss Norbert 4.973 mp h.
Az Eb állása 22 futam után:
1. Kiss Norbert 349 pont, 2. Lacko 275, 3. Hahn 243

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik