Kamion Eb: Kiss Norbert remek napja Le Mans-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.08. 21:03
A kamionnak és neki is fekszik a Le Mans-i pálya, úgyhogy Kiss Norbert egy második és egy ötödik hellyel zárta az Európa-bajnokság első franciaországi versenynapját.

Ha az első viadalra azt mondjuk, hogy kicsit unalmas volt, a másodikat nyugodtan illethetjük a „flúgos futam” jelzővel. Az első kör végén Kiss Norbert előtt ketten törték össze magukat, füstölgő gumikkal pörögtek-forogtak a pályán, hatalmas lélekjelenlét kellett ahhoz, hogy kikerülje őket. Piros zászlóval félbeszakították a futamot. Az új rajtnál aztán a magyar mögött ketten ugrottak egymás nyakába, úgyhogy újabb piros zászlós jelzés következett.

„A rajtnál nagyjából el is dőlt a verseny, mert Le Mans-ban nagyon nehéz előzni, így meg kellett elégednem az ötödik hellyel. De szereztem huszonegy pontot, ezért ha a vasárnap is jól alakul, elérhető az év végi negyedik hely” – bizakodott Kiss.

További részletek a vasárnapi Nemzeti Sportban!

GYORSASÁGI KAMIONOS EB, 9. FORDULÓ, LE MANS
1. verseny:
1. Jochen Hahn (német, MAN) 23:26.304, 2. Kiss Norbert (magyar, Mercedes) 3.322 másodperc hátrány, 3. Lacko (cseh, Freightliner) 13.215 mp h.
2. verseny: 1. Anthony Janiec (francia, MAN) 23:52.230, 2. Halm (német, MAN) 0.731 mp h., 3. Reinert (német, MAN) 1.253 mp h., …5. Kiss Norbert 2.818 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik