Kamion Eb: Kiss Norbert két győzelemmel növelte előnyét

Vágólapra másolva!
2015.06.22. 11:34
null
Kiss Norbert vasárnapi futamgyőzelmét szoros befutót követően erőből szerezte meg, nagyot küzdött riválisával, a cseh Adam Lackóval (Fotó: Facebook/Oxxo Racing Team)
Nagyszerű teljesítményt nyújtott Kiss Norbert a hétvégén a franciaországi Nogaróban a kamipnos Európa-bajnokságon. A magyar versenyző két futamot is nyert, és növelte előnyét az összetettben.

Bajos versenyei voltak Nogaróban. Eddig. Mert most remek hétvégét zárt a francia aszfaltcsíkon Kiss Norbert, aki nem csupán két futamgyőzelmet aratott (egyet szombaton, egyet vasárnap), hanem három ponttal növelni is tudta előnyét az összetett pontversenyben a cseh Adam Lackóval szemben. Ja, és nem utolsósorban megtörte a nogarói átkot – futamot nyert a „nemszeretem” pályán, amelyen eddig
sohasem sikerült.

A kamionos Európa-bajnokság magyar versenyzője vasárnap délelőtt megszerezte az első rajtkockát, és ezúttal meg is tarthatta, nem úgy, mint szombaton, amikor elvették tőle, mert a „hűtő körben” feltartotta egyik riválisát.

„Nagyon örültem a pole pozíciónak, annak ellenére, hogy ezen a pályán nehéz onnan indulni. Az első kanyar ugyan egy enyhe bal, utána azonban három jobbos következik, vagyis ha nem tökéletes a rajtod, a második helyről induló be tud bújni melléd” – mondta Kiss, akinek sikerült jó startot fognia az MAN-nal, s ha hajszállal is, de be tudott menni Lacko elé, és megtartotta az első helyet.

És hogy mit jelent egy kamionverseny esetében a hajszálnyi előny? „Lacko nagyon jött, a kocsija orra bent is volt mellettem, ám próbáltam a lehető legkevesebb helyet hagyni neki. Összeértünk, de fair volt, mert meglökhetett, kiforgathatott volna, ehelyett elvette egy kicsit a gázt, és be tudtam elé bújni. Alighanem belátta, nincs olyan jó pozícióban, hogy tiszta előzést mutasson be, én pedig közben keményen védekeztem. A verseny első felében minimálisan gyorsabb voltam, így két másodperces előnyt szereztem, a második felében viszont ő, így szoros volt a befutó. Azonban nyertem, és nagyon fontos volt ez a győzelem: nem csak a húsz pont miatt, hanem mert a jó időmérő után erőből szereztük meg” – mosolygott Kiss, aki a második versenyen nyolcadikként rajtolt, s végül az ötödik helyen zárt.

Ezúttal ő rajtolt a külső ívről, és neki sikerült, ami Lackónak nem: előzött. Hármat is, igaz, ezután David Vrsecky kivezette a pályáról. Kiss azonban talált egy pontot, amelyen a cseh később fékezett, mint ő, úgyhogy néhány körrel később előzésbe kezdett. Vrsecky blokkoló kerekekkel kiment a pályáról, s az incidens miatt Kisst hívatta a felügyelő testület, amely megállapította, nem volt hibás, így megmaradt az ötödik helye.

KAMIONOS EB, 13–16. FUTAM, NOGARO
1. verseny:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 23:04.585, 2. Lacko (cseh, Freightliner)
0.475 mp h., 3. Hahn (német, MAN) 4.263 mp h. 2. verseny: 1. Anthony Janiec (francia,
MAN) 23:23.379, 2. Hahn 0.769 mp h., 3. Reinert (német, MAN) 1.705 mp h., …5.
Kiss Norbert 2.489 mp h.
Az Eb állása 16 futam után: 1. Kiss Norbert 261 pont, 2. Lacko 204, 3. Hahn 195

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik