Kamion Eb: Kiss Norbert 3. lett a második futamon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.27. 19:24
null
Kiss Norbert kétszer is dobogóra állhatott szombaton (Fotó: Veres Viktor)
A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője harmadik lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának szombat délutáni második futamán, a Hungaroringen.

A 31 éves szombathelyi pilóta a szombati első versenyen másodikként ért célba, így a hetedik helyről vágott neki a második futamnak. Az első két kört követően már az ötödik pozíciót foglalta el, majd az ötödik körben a pontversenyben második Adam Lackót maga mögé utasítva átvette a negyedik helyet. A hét-nyolc kamiont magába foglaló „fő mezőnyben" végig rendkívül kiélezett csata folyt, szorosan követték egymást a gépek. Kiss újabb helyet lépett előre, majd nagy csatát folytatott a cseh Frantisek Vojtisekkel, ám a kilencedik körben a hátulról érkező Jochen Hahn kitolta a pályáról, így a negyedik helyre csúszott vissza. Pazar kifékezéssel Kiss az utolsó kör elején visszavette a harmadik pozíciót, sőt, a kör végén a célegyenesre fordító kanyarban utol is érte, majd meglökte Vojtiseket. A cseh pilóta a falnak csapódott, és kiesett. A magyar versenyző végül harmadikként ért be.

„Még jobban sikerültek a beállítások, mint az első futamon, s jól is haladtam előre, amíg utol nem értem Frankie-t” – nyilatkozta Kiss a futam után. Hozzátette, a cseh versenyző egész futamon nagyon a védekezésre koncentrált, ezért alakult ki tumultus mögötte, amelyben többször összeértek a versenyzők, s ő maga is kicsúszott egyszer. „Sajnálom, ami az utolsó kanyarban történt, meglepett, hogy kigyorsítás helyett fékezett, így hozzáértem, ő pedig kicsúszott.”

A versenyt a német Stephanie Halm nyerte meg fölényesen. Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője ötödik lett.

Vasárnap 9.45 órától kerül sor a második időmérőre, a harmadik futam 14.10-kor rajtol a Hungaroringen.

KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG
VÉGEREDMÉNY, 2. FUTAM (11 KÖR, 48,191 KM)

1. Stephanie Halm (német, MAN)
2. Anthony Janiec (francia, MAN) 16.784 másodperc hátrány
3. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 16.860 mp h.
KORÁBBAN
1. FUTAM

1. Jochen Hahn (német, MAN)
2. Kiss 2.219 mp h.
3. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 3.255 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik