Kamion Eb: Kiss Norbert az időmérő győztese Mostban

Vágólapra másolva!
2015.08.29. 12:02
A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája nyerte a kamion Európa-bajnokság csehországi Mostban zajló versenyhétvégéjének szombati időmérő edzését.  

A 30 éves szombathelyi pilóta már a tréning első szakaszában is a leggyorsabb volt 2:02.201 perces köridejével, így magabiztosan került be a legjobb 10 közé.

Az időmérő második felében a 15 fős mezőnyből az utolsó öt versenyző már nem körözhetett, az első tíz pedig tíz percben mérte össze a tudását a pole pozíció megszerzéséért.

Kiss az első gyors körében 2:01.854 perces időt ért el, ezt pedig riválisai megközelíteni sem tudták, a második helyen záró német Jochen Hahn már mintegy három tizedmásodperccel maradt el a magyar Európa-bajnok eredményétől.

„Jól működött az autó a friss gumikkal, a beállítások is tökéletesek voltak, így az első futamon a győzelem a cél, a másodikon pedig próbálunk minél biztonságosabban menni, és a lehető legtöbb pontot összegyűjteni” – nyilatkozta Kiss az MTI-nek. Hozzátette, nem tudta, hogy a nyári szünet alatt melyik ellenfele mennyit fejlesztett a gépén, de úgy tűnik, egyik riválisa sem tudott közelebb kerülni hozzá.

A kvalifikációs siker azt jelenti, hogy Kiss a délutáni első versenyen az első, a másodikon pedig a fordított rajtrács szabályának értelmében a nyolcadik helyről rajtol.

A szombati első futamot 13.00, a másodikat pedig 16.40 órától rendezik, mindkét versenyen 11 kört kell megtennie a mezőnynek a 4.222 kilométeres pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik