Kamion Eb: folytatta remek szereplését a magyar tinédzser

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.07.28. 20:35
Major Benedek másodszor állhatott fel a dobogóra a kamion Európa-bajnokság idei szezonjában: az Oxxo Energy Truck Race Team 17 éves pilótája második lett az oroszországi Szmolenszkben megrendezett vasárnapi futam második versenyén.

A csapat beszámolója szerint a fiatal versenyző a vasárnapi első futamon hetedikként zárt, majd a második versenyen a második helyről rajtolva végig meg tudta őrizni startpozícióját, maga mögött tartva többszörös Eb-győztes ellenfeleit. Major a nogarói futamgyőzelme után így másodszor állt a dobogón a sorozat mostani idényében, összetettben pedig feljött a 33 fős mezőny 10. helyére.

A vasárnapi első versenyen a szombaton futamot nyerő Kiss Norbert az ötödik helyről rajtolt, de a viadalon a mögötte érkező Adam Lacko Renault-jának eltört a kormányműve, így a cseh pilóta kamionja irányíthatatlanul és alig lassítva csapódott a magyar versenyző MAN-jának. Kissnek emiatt fel kellett adnia a versenyt, ráadásul kamionjának teljes hátsó futóműve széttört, illetve az alváz is megrongálódott, így a csapatnak nagy munkát kell végeznie, hogy az egy hónap múlva sorra kerülő következő Eb-futamra rendbe hozza az 5.5 tonnás gépet.

Kiss a szmolenszki forduló után továbbra is ötödik az összetettben, míg a magyar csapat a nyolc istállót felvonultató mezőny negyedik helyén áll.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) égisze alatt futó Eb a kategória legmagasabban jegyzett sorozata, gyakorlatilag csak azért nem hívják világbajnokságnak, mert tengerentúli helyszín egyelőre még nem szerepel a versenynaptárban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik