Kamion Eb: a hóesés sem hátráltatta Kiss Norbertéket a felkészülésben

Vágólapra másolva!
2017.04.25. 11:27
Jól sikerült a 2017-es kamion Eb-s szezont megelőző teszt Kiss Norbert és a Tankpool24-Mercedes számára, így magabiztosan várhatják az idény kezdetét.

A kamion Eb mezőnyének egy része nemrégiben a csehországi Most Autodromon tesztelt. Bár a csapatokat megtréfálta kissé az időjárás, ugyanis még a hó is esett, Kiss Norbert, a Tankpool24 Racing Team magyar versenyzője szerint ez egyáltalán nem hátráltatta őket a munkában. A Mercedes-motorral menő istálló sok újdonságot tesztelhetett, és szolgálhat néhány jó hírrel.

„A csapat átdolgozta a futóművet, és új alkatrészeket is kipróbáltunk, sőt, most már arra is lett lehetőségünk, hogy többféle féket tesztelhettünk különféle beállítások mellett – mondta a magyar pilóta a tesztek után. – További jó hír az is, hogy sikerült fejleszteni a téli szünet alatt a motorbeállítások terén is, így bízunk abban, hogy ezen a téren is sikerült előrelépnünk."

Kiss Norbert nemsokára Németországba utazik, hogy részt vegyen az utolsó munkálatokban, de magabiztos az idei esélyeket illetően, még ha nem is lesz könnyű dolga, ha meg akarja szerezni harmadik Európa-bajnoki címét a kategóriában.

„Egyelőre óvatosak, de optimisták vagyunk, ugyanakkor nagyon kemény szezonra számítok, az első öt versenyző között bármi lehetséges, és négy bajnok is lesz a mezőnyben" – vélekedett.

A kamion Eb 2017-es szezonja május 13-án veszi kezdetét. Az első versenyhétvégét az ausztriai Spielbergben rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik