Formula–E: több verseny és nagyobb teljesítmény a nyolcadik idényben

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.27. 17:12
null
A versenyautók gyorsabbak lesznek, mint eddig, előzéshez 220 kilowattnyi erő áll a pilóták rendelkezésére (Fotó: AFP)
Címkék
Minden eddiginél több, 16 futamot rendeznek az elektromos együléses versenyautókat felvonultató Formula–E világbajnokság idei, nyolcadik idényében, amely a hétvégén kezdődik Szaúd-Arábiában – írja az MTI.

 

A dirijai első állomáson rögtön két futamot is tartanak a 22 fős mezőnynek, majd további kilenc városba látogat el a sorozat, ezek közül Jakarta, Vancouver, valamint az augusztus 13-14-i utolsó fordulót rendező Szöul most először szerepel a naptárban.

A világbajnok holland Nyck De Vries a csapatok között győztes Mercedesnél maradt és címvédésre készül, míg a legismertebb új versenyző a mezőnyben Antonio Giovinazzi, aki az előző három évben az F1-es Alfa Romeo istállónál szerepelt.

A Formula–E-ben megújul az időmérő lebonyolítása, az autósportban nemzetközi szinten először rendeznek csoportokra, valamint párharcokra osztott kvalifikációt.

A versenyautók gyorsabbak lesznek, mint eddig, előzéshez 220 kilowattnyi erő áll a pilóták rendelkezésére, amely 20 kilowattal több a legutóbbinál. Az úgynevezett támadó üzemmódban az eddigi 235 kilowatt helyett 250 kilowatt lesz a motor teljesítménye.

A Formula–E vb első dirijai futamát pénteken, a másodikat pedig szombaton rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik