Formula–E: máris versenyzőt kellett cserélnie az ABT Cuprának

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.20. 14:33
null
Robin Frijns autóját Kelvin van Der Linde vezeti az idény következő versenyein (Fotó: DPPI)
Az idénynyitón elszenvedett sérülése következtében nem tud részt venni Robin Frijns a Formula–E soron következő versenyhétvégéjén Szaúd-Arábiában. A holland versenyzőt Kelvin van der Linde váltja az ABT Cupránál.

Eseménydúsan indult a Formula–E új korszaka, a mexikói szezonnyitón ugyanis összesen háromszor kellett beküldeni a biztonsági autót. Először az első körben történt ütközés miatt kellett felfüggeszteni a versenyzést, amelynek első kiesője Robin Frijns lett. Az ABT Cupra holland versenyzője Norman Nato autójába hajtott bele hátulról, majd az első vizsgálatok után Frijnst a helyi kórházba szállították.

Mint kiderült, több helyen eltört a bal karja és a csuklója, így még aznap este ötórás műtéten esett át. Frijns néhány nap után elhagyhatta a mexikóvárosi kórházat, ám azt egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza a versenyzéshez, így az ABT Cuprának új versenyzőt kellett találnia a helyére.

Érthető módon végül „házon belül” választottak, hiszen Kelvin van der Linde az ABT színeiben indult a német túraautó-bajnokság (DTM) előző két idényében. A 26 éves dél-afrikai versenyző 2021-ben debütált a sorozatban, ám már az első szezonjában a bajnoki címért harcolt. 2022-ben 90 ponttal a 9. helyen zárta a bajnokságot.

A Formula–E 2023-as idénye dupla fordulóval folytatódik január 27–28-án Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik