F3: Hadjaré a pole, Tóth a 29. helyen zárta a spielbergi időmérőt

B. Ö. B.B. Ö. B.
2022.07.08. 15:42
null
Isack Hadjar volt a legyorsabb a spierlbergi időmérőn, ami a tervezettnél kicsit hamarabb ért véget (Fotó: DPPI)
Isack Hadjar végzett az élen a Formula–3 spielbergi versenyhétvégéjének időmérőjén. A francia pilóta mellől a bajnoki éllovas, Victor Martins rajtolhat, a harmadik pozícióból Oliver Bearman vághat neki a főfutamnak. Tóth László mindkét versenyt a 29. helyről kezdheti meg.

 

Bár a Formula–1-es mezőny már teljesen száraz pályán gyakorolhatott pénteken, a délelőtti Formula–3-as szabadedzésen még kissé nedves körülmények között körözhettek a versenyzők. Az élen végül az előző futam győztese, Arthur Leclerc végzett, másodikként Alekszandr Szmoljar zárt, a harmadik pozícióból Jonny Edgar várhatta a folytatást.

Az időmérő elején Victor Martins diktálta a tempót, s még félidőnél is a bajnoki éllovas állt az első helyen. Az utolsó gyors körök előtt a bokszutcában történt egy kisebb ütközés a nagy tülekedésben Oliver Bearmant engedték ki igen veszélyesen az érkező Zak O'Sullivanre.

Alig két perccel az időmérő vége előtt lengetni kellett a piros zászlót, miután Zdenek Chovanec jobb első defekt következtében félreállt a pályán. Nem sokkal a félbeszakítás előtt Isack Hadjar vette át a vezetést, s mivel a piros zászló egyben az kvalifikáció végét jelentette, a francia versenyző szerezte meg a pole pozíciót a vasárnapi főfutamra.

Hadjar mögött Martins és Bearman, Tóth László a 29. pozícióban zárta a spielbergi kvalifikációt. A szombati sprintversenyen Caio Collet várhatja az élről a piros lámpák kialvását.

Folytatás szombaton 10.35-kor a sprintfutammal!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek