F3: Hadjar nyert, Tóth a 19. lett az esős főfutamon Spielbergben

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.10. 09:28
null
Isack Hadjar harmadik győzelmét aratta a szezonban (Fotó: AFP)
Rajt-cél győzelmet aratott Isack Hadjar a Formula–3 spielbergi versenyhétvégéjének főfutamán. A nedves pályán rendezett viadal végén Victor Martins és Oliver Bearman állhatott még fel a dobogóra, Tüth László a 19. pozícióban ért célba.

 

Péntek délelőtt nedves pályán gyakorolhatott az F3-as mezőny Spielbergben, ugyanis a szabadedzést eső áztatta aszfalton rendezték. Vasárnap reggel ráadásul újabb csapadék érkezett, így a mezőny a biztonsági autó mögött indulva két felvezető kört teljesített, majd gördülőrajttal kezdhette meg a versenyt.

A pole pozícióból egyébként Isack Hadjar indulhatott, míg másodikként Victor Martins vághatott neki a futamnak. Köztük nem történt változás a sorrendet illetően, ahogyan Oliver Bearman is maradt a harmadik helyen a startnál. A 28. pozícióból rajtoló Tóth László egy helyet veszített az első kanyarokban.

A második körben Hadjar kissé megcsúszott, így Martins elkezdhette támadni az élen autózó honfitársát. Később azonban a bajnoki éllovas is hibázott, így Hadjar átmenetileg fellélegezhetett. Bár a rajt előtt nem sokkal még szakadt az eső, néhány kör alatt teljesen elállt, így a körülmények kissé javultak.

Az izgalmat körökön keresztül a top tíz végén autózó Zane Maloney és Caio Collet csatája szolgáltatta, ám a 13. körben megtörtént a helycsere, a brazil pilóta feljött a kilencedik pozícióba. Kicsivel később Federico Malvestiti forgott meg és állt keresztbe a célegyenes elején, ám végül el tudott indulni, így nem kellett a pályára küldeni a biztonsági autót.


A 18. körben Josep María Martí forgatta meg Zak O'Sullivant, de kettejük közül az előbbi járt rosszabbul, ugyanis Martí bal első kereke kitört, fel kellett adnia a versenyt. A biztonsági autót azonban csak akkor kellett beküldeni, amikor kicsivel később Tóth csapattársai, Zdenek Chovanec és Francesco Pizzi akadtak össze.

A safety car két körrel a futam vége előtt hagyta el a pályát, saz újraindításnál Hadjar maradt az élen, a mezőny második felében viszont nagyon ment a helyezkedés, aminek következtében többen össze is értek. A kisebb káosz jól jött Tóth számára, aki sok pozíciót javítva feljött a 20. helyre.


Mindez azonban nem volt hatással Hadjar utolsó köreire, a győzelem idén harmadik alkalommal a francia pilótáé lett. A dobogóra még Martins és Bearman állhatott fel, Tóth a 19. pozícióban látta meg a kockás zászlót a spielbergi főfutamon. Újabb győzelmével Hadjar feljött a bajnokság második helyére, a hátránya ráadásul csupán egy pont a továbbra is élen álló Martins-nel szemben.

Folytatás július 29–31-én a Hungaroringen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik