ETCR: Michelisz negyeddöntőt nyert, majd 3. lett a szuperdöntőben

Vágólapra másolva!
2022.06.20. 13:11
null
Michelisz sokkal jobb eredményeket ért el Jaramában, mint egy héttel korábban a Hungaroringen (Fotó: fia-etcr.com)
Értékes pontokat szerzett Michelisz Norbert az elektromos túraautó-világkupa (ETCR) spanyolországi versenyhétvégéjén, amelynek szuperdöntőjét a harmadik helyen zárta a saját csoportjában. A hétvége legeredményesebb versenyzője idén már második alkalommal Mattias Ekström lett.

 

Alig egy héttel a hungaroringi versenyhétvége után a spanyolországi Jaramában folytatódott az ETCR 2022-es idénye. Michelisz Norbert a Pool Fast-csoportba került, amelynek időmérőjét a negyedik pozícióban zárta.

Ennek értelmében a második negyeddöntőben folytathatta, amelyet sikerült megnyernie, majd az elődöntőjében a második pozícióban ért célba. A hétvége zárásaként a magyar versenyző a szuperdöntőben is jól teljesített, hiszen a harmadik helyen végzett a legfontosabb eseményen, amelyet egyébként Adrien Tambay nyert meg.

A Pool Furious szuperdöntőjét Mattias Ekström zárta az első helyen, ráadásul a svéd pilóta szerezte a legtöbb pontot ebben a fordulóban, így ő lett a „Hétvége királya”. Michelisz 61 ponttal zárt Jaramában, amivel három fordulót követően feljött a bajnokság nyolcadik helyére.

Folytatás július 8–10-én a belgiumi Zolderben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik