Autósport: Vettelék incidenséhez hasonló a Le Mans-i 24 órás nyitó napján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.13. 10:01
null
Nagyot csattant a hetes számú Toyota (Fotó: Twitter.com)
Címkék
Minden korábbinál több, az összes kategóriát figyelembe véve 62 autó nevezésével szerdán este megkezdődött az idei Le Mans-i 24 órás autóverseny, amely a hosszútávú sportautó-világbajnokság idei kiírásának zárófutama, s amelyen az első időmérő máris hozott egy meglehetősen furcsa balesetet.

A délutáni szabadedzést követően az este 10-kor kezdődött időmérőn a Mike Conway, Kobajasi Kamui, és José María López alkotta trió hetes számú Toyotája végzett az élen, még úgy is, hogy az első komolyabbnak tekinthető balesetnek is részese volt az autó.

Éppen Conway vezette Toyota a Ford-sikánnál járt, amikor a néhány pillanattal korábban kicsúszó Roberto González DragonSpeed Orecája váratlanul elé kanyarodott és a két autó összecsattant.

Az eset kapcsán megoszlanak a vélemények a felelősség kérdésében, amely sokak szerint nagyban hasonlított a múlt hétvégén a Formula–1-ben látott Vettel-Hamilton esethez – mondván González nem biztonságos visszatérést mutatott be, ahogy Vettel is.

A hasonlóságot kétségbevonók szerint a két eset azért sem hasonlít egymáshoz, mert González konkrétan menetiránnyal szemben probált meg visszaevickélni a pályára.


Az idei Le Mans-i 24 órás viadalon is volán mögé ül a kétszeres F1-es világbajnok, a tavalyi győztes Fernando Alonso, s ahogy tavaly, most is a 8-as számú Toyota volánja mögött Sébastien Buemi és Nakadzsima Kazuki társaságában.

Alonsón kívül számos további korábbi F1-es pilóta is indul a mezőnyben, a teljesség igénye nélkül: Stoffel Vandoorne, Giedo van der Garde, Pastor Maldonado, Jan Magnussen, Vitalij Petrov, Stéphane Sarazin, Giancarlo Fisicella, Bruno Senna, André Lotterer, Jean-Éric Vergne, Pedro Lamy.

A futam a hagyományokhoz híven szombaton délután 15.00 órakor rajtol, s 24 óra múlva, vasárnap 15.00 órakor intik majd le a kockás zászlóval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik