Autósport: máris egy kihívás – Zanardi új cél felé tart

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.01. 13:11
null
Alex Zanardi lábai elvesztése óta is folyamatosan keresi a kihívásokat
A korábbi F1-es és IndyCar-pilóta, Alex Zanardi két hete duplázta meg Rióban a londoni paralimpiai éremkollekcióját, de nem pihen, máris a következő célja felé halad: indulni akar a Le Mans-i 24 óráson, és hétfőtől már tesztel is egy BMW M6 GT3-ast, amellyel hamarosan rajthoz áll a mugellói versenyen.

Az immár négyszeres paralimpiai bajnok és kétszeres ezüstérmes Zanardi 2001 szeptemberében IndyCar-balesetben vesztette el mindkét lábát, s azótanagyobb életművész, mint előtte volt. Versenyzett a túraautó-vb-ben, autózott IndyCarral és F1-es autóval, ezen kívül handbike-kal indult maratonikon és két paralimpián, valamint részt vett a hawaii Ironman triatlonviadalon is.

A legutóbbi autóverseny, amelyen elindult, a 2015 júliusában megrendezett nürburgringi 24 órás volt, utána csak Rióra koncentrált.

A paralimpiai sikerek után jöhet az újabb kihívás, a GT-versenyzés, amelynek talán nem is elérhetetlen célja Le Mans.

„Túl derűlátó vagyok ahhoz, hogy elhiggyem, véget ért a versenyzői karrierem. Münchenben csodás autókat gyártanak a barátaim a BMW-nél – mondta az 50. születésnapját október 23-án ünneplő Zanardi még júliusban. – Szeretnék rajthoz állni Le Mans-ban. Nem egyszer, kétszer! Előbb a királykategória versenyén, majd egy héttel később a GT3-asoknak megrendezendő külön viadalon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik