Autósport: ismét ex-F1-es versenyzőé a bajnoki cím a Formula E-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.15. 14:41
Jean-Éric Vergne szerezte meg a bajnoki címet a Formula E negyedik szezonjában. A Formula–1-es Toro Rosso-istálló korábbi versenyzője a szezonzáró első versenyén a mezőny végéről kűzdötte fel magát az ötödik helyig, ez pedig elég volt bajnoki riválisa, Sam Bird ellen.

Az utolsó hétvége első versenyén – melyet egyébként Lucas Di Grassi nyert meg –dőlt el a bajnoki cím sorsa a Formula E-ben,amely ezúttal is korábbi Formula–1-es versenyzőé lett. A sorozat 2014-ben rajtolt, az a szezonNelson Piquet Jr. végső diadalával zárult. Ezt követően Sébastien Buemi és Lucas Di Grassi jutott egészen a bajnoki címig a szériában, a 2018-as idény idényzáró hétvégéje New Yorkban pedig Jean-Éric Vergne bajnoki elsőségét hozta.dőlt el a bajnoki cím sorsa a Formula E-ben,amely ezúttal is korábbi Formula–1-es versenyzőé lett. A sorozat 2014-ben rajtolt, az a szezonNelson Piquet Jr. végső diadalával zárult. Ezt követően Sébastien Buemi és Lucas Di Grassi jutott egészen a bajnoki címig a szériában, a 2018-as idény idényzáró hétvégéje New Yorkban pedig Jean-Éric Vergne bajnoki elsőségét hozta.

A francia pilóta a mezőny végéről volt kénytelen rajtolni, ám végül az ötödik helyen intette le a kockás zászló, miközben bajnoki riválisa, Sam Bird – aki korábban a Mercedes F1-es csapatának tesztversenyzője volt – csak kilencedikként ért célba. Ez elég volt Vergne számára ahhoz, hogy már egy viadallal a szezon vége előtt bebiztosítsa a bajnoki címet.

Vergne a sikerét honfitársának és korábbi F1-es ellenfelének, Jules Bianchinak ajánlotta, aki kilenc hónappal a 2014-es Japán Nagydíjon elszenvedett balesete után veszítette életét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik