Autósport: idén 200 napra van lekötve a Hungaroring

Vágólapra másolva!
2021.01.07. 10:54
Idén közel 200 napos hasznosításra van lekötve program a mogyoródi versenypályán – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója.

„Reméljük, hogy teljes idényt tudunk lebonyolítani. A tavalyi év nagy tanulság volt, mert a külföldi turistákból élünk, így gyakorlatilag az összes bevételünktől elestünk” – fogalmazott csütörtökön az M4 Sport Sporthíradóban a sportvezető.

Gyulay az előző esztendőt nehéznek nevezte, mert „a világ mással volt elfoglalva”, nem az autóversenyekkel. Arra ugyanakkor nagyon büszke, hogy a Formula–1-ben 2020-ban az első versenyek egyikét a Hungaroringen rendezték. Szerinte kifejezetten „jól szerepeltek”.

„Korai még az idei protokollról beszélni” – jelentette ki Gyulay a koronavírus-járvány kapcsán.

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a Hungaroringnek 2027-ig van szerződése Formula–1-es futam rendezésére, de ez „remélhetőleg meg lesz hosszabbítva”. Ennek érdekében felújítás előtt áll a 220 méter hosszú főépület, amely elmondása szerint „gyakorlatilag elavult”. Hozzátette, emellett folyamatosan megújulnak a lelátók és a kiszolgáló létesítmények is.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik