Autósport: felébredt a kómából az amputált lábú pilóta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 20:48
Felébredt a kómából és máris a versenyzésre gondol Billy Monger, a fiatal F4-s versenyző, akinek mindkét lábát amputálni kellett a múlt héten elszenvedett hatalmas balesete következtében.

Billy Monger a múlt hétvégi doningtoni Formula–4-es versenyen szenvedett hatalmas balesetet. A 17 éves pilóta előtt takarásban volt Patrik Pasma lerobbant autója, amelybe Monger belerohant, autójából pedig csak másfél óra elteltével sikerült kiszabadítani. A 17 éves pilóta előtt takarásban volt Patrik Pasma lerobbant autója, amelybe Monger belerohant, autójából pedig csak másfél óra elteltével sikerült kiszabadítani.

A brit pilótát napokig mesterséges kómában tartották egy nottinghami kórházban, csütörtökön azonban felébredt, és szembesült sérüléseivel. Steven Hunter, a JHR Developments vezetője elmondta, hogy Monger jól reagált helyzetére, és máris azon gondolkodik, mikor és hogyan versenyezhet újra.

„Billy magától lélegzik, és bizonyos mértékig beszélni is tud – nyilatkozta a pilóta állapotáról Hunter. – Tudomást vett a sérüléséről, és jól viseli a helyzetet. Máris azon gondolkodik, hogy fogja a kuplungot a kezével kezelni, ha újra versenyezhet. Billy már csak ilyen! Hosszú út áll előtte, és át kell majd élnie néhány nehéz pillanatot, de biztos vagyok benne, hogy az ő személyiségével le tudja küzdeni ezeket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik