Autósport: a sivatagban rekedt éjszakára a korábbi F1-es világbajnok

Vágólapra másolva!
2019.11.26. 10:14
null
Buttonék autója megadta magát (Fotó: instagram/jensonbutton)
A Formula–1 2009-es világbajnoka, Jenson Button idén a tereprali szakágban próbálja ki magát, s egy Las Vegas-i verseny után a mexikói Baja 1000 elnevezésű futamon állt rajthoz. Jól is indult Button számára a viadal, több előzés és 235 mérföld megtétele után azonban autója meghibásodott, így navigátorával éjszakára a sivatagban rekedt.

„Nem akármilyen sztorival gazdagodtunk a Baja 1000-esen, amit meg kell osztanunk, bár nem vágytunk egy ilyen élményre. Jól indultunk a versenyen, ötöt is előztünk, és tán 7-8 lerobbant, kiesett ellenfelet is magunk mögé utasítottunk, és sikerült jó ritmusban haladnunk” – kezdi Button a beszámolóját az instagramra feltöltött bejegyzésében.

„Aztán 235 mérföldnél Terry Madden navigátorommal egyszer csak egy hangos csattanást hallottunk, az autónk leállt: eltörött a differenciálmű. Próbáltunk vigyázni ugyan az autóra és óvatosnak lenni, de az ilyesmi megesik. A fő baj az volt, hogy elég elhagyott helyen robbantunk le, és így az egész éjszakát a sivatagban kellett töltenünk. Összesen 17 órát töltöttünk kint, és csak olyan versenyzőkkel találkoztunk, akik arra kértek bennünket, hogy takarítsuk le a fényszóróikat, aztán mentek is tovább” – írta Button, aki elárulta: egész éjjel beszélgettek, Maddennel, s a sztorizgatás mellett a tábortűz táplálásával voltak elfoglalva.

„Csak gallyakat találtunk, így egész éjjel tettünk a tűzre. Élveztük a békés pillanatokat, és összességében jó kis élettapasztalat volt, ami nem teljesen olyan mint, mint vártam, de mindenképpen elraktározom” – fogalmazott Button.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik