AutoGP: Öröm volt lány mellett állni a dobogón - Kiss P. T.

Vágólapra másolva!
2014.06.03. 07:29
null
„Monzában sétálva az embert magával ragadja a hely szelleme” (Fotó: kisspaltamas.com)
Kiss Pál Tamás a hét végén Monzában versenyzett, az AutoGP-sorozat legutóbbi állomásán egy-egy második és ötödik helyezést szerzett, az összetett pontversenyben a 3. helyen áll, csupán 13 pontra az éllovas, monzai hétvégét kihagyó Szato Kimija mögött. A magyar versenyző a Nemzeti Sportnak írt naplójában tekint vissza a hétvége eseményeire.

„Imádom Monzát, ez a kultikus helyszín nagyon kedves számomra, ezért is kiábrándító, hogy idén éppen itt zártam a legpechesebb hétvégémet. Végig fékproblémákkal küszködtem, a taktikával sem volt szerencsém, és bár a szombat jobban sikerült, mert dobogóra állhattam, vasárnap jött az újabb hideg zuhany a műszaki gondokkal. Kár, hogy nem jött ki a lépés, mert korábban tényleg Monzára mondtam, hogy ez lehet az a hétvége, amikor végig dominálhatok. A pálya környékén sétálva az embert magával ragadja a hely szelleme, eszébe jutnak a legendás pilóták és futamok, meghatározó élmény versenyzőként ott lenni, ezért is szeretem.

A sok probléma ellenére szombaton ki tudtam hozni a maximumot a lehetőségeimből, annak pedig külön örültem, hogy Michaela Cerruti személyében egy lánnyal állhattam a dobogón. Tudni kell róla, hogy remek képességű versenyző, sok energiát fektet a munkájába, és mindent annak rendel alá, hogy eredményes legyen. Odafigyel rá, hogy fizikai problémái se legyenek, a hozzáállása példaértékű. Nagy dolog, hogy dobogóra állhatott, mert erős mezőnyben érte el ezt az eredményt, ráadásul nem a szerencséjének köszönhette, hanem keményen megdolgozott érte. Én is jót csatáztam vele, végül sikerült megelőznöm.

Viszont nem volt ott a mezőnyben a bajnoki éllovas Szato Kimija, ami vegyes érzéseket szült bennem. Egyfelől a pontok szempontjából jó, hogy közeledtem hozzá, de a versenyzést figyelembe véve egyértelműen hiányzott. Igazán úgy jó legyőzni valakit, ha tényleg megküzdünk a pályán – ezt minden pilóta így gondolja. Most ő nem volt ott Monzában, de Marrákesben például én estem ki előtte, úgyhogy folyamatosan raboljuk egymástól a pontokat.

A következő versenyhétvége szintén kultikus helyszínen, Imolában lesz, ahol sem szurkolóként, sem versenyzőként nem jártam soha. Különös egybeesés, hogy Ayrton Senna tragédiájának huszadik évfordulóján versenyezhetek ott először, ami furcsa érzés. Ez nyilván nem könnyíti meg a dolgunkat, ráadásul amikor Monzában leért az autóm padlólemeze, beugrott, hogy Senna esetében is ez vezetett a szörnyű balesethez, de profi versenyzőként ezekkel a gondolatokkal együtt kell élnünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik