AutoGP: Kiss Pál Tamás 5. Monzában a 2. futamon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.01. 15:25
null
Kiss Pál Tamás ötödik hellyel búcsúzott a monzai versenyhétvégétől (Fotó: kisspaltamas.com)
Kiss Pál Tamás rossz rajtot követően az 5. helyen végzett az AutoGP World Series 2. monzai futamán, melyet a pole pozícióból rajtoló, magabiztosan versenyző Kevin Giovesi nyert meg. Az összetettben a magyar pilótával versengő Markus Pommer a 3. helyen zárt, így 4 ponttal Kiss Pál Tamás elé került. Összetettben a monzai futamokat kihagyó Szato Kimija vezet 114 ponttal, Pommer (105) és Kiss Pál Tamás (101) előtt.

Idén először a miskolci tehetségnek nem sikerült jól elkapnia a rajt pillanatát, ami miatt már rögtön a verseny elején nehéz helyzetbe került.

A rossz kezdés ellenére Kiss Pál Tamás megpróbálta kihozni a maximumot magából és az autójából egyaránt, ami ezúttal egy ötödik helyre volt elég, amivel a magyar pilóta újabb fontos pontokkal került közelebb a versenyhétvégét kihagyó japán éllovashoz, Szato Kimijához.

A versenyt a pole pozícióból rajtoló Kevin Giovesi nyerte, kinek győzelmére senki és semmi nem jelentett veszélyt a mai napon. A második helyen tegnap a dobogóért harcoló, ám végül negyedik helyen célba érő Andrea Roda szerezte meg, míg a harmadik pozícióban a tegnapi futamgyőztes Markus Pommer ért célba, aki ezúttal még a verseny leggyorsabb körét is megfutotta.

A negyedik versenyhétvége után, vagyis a bajnokság feléhez érkezve továbbra is Sato áll az élen 114 ponttal, a Super Nova International németje, Pommer 105 egységgel a második, míg Kiss Pál Tamás 101 ponttal áll a harmadik. Folytatás június utolsó hétvégéjén Imolában.

„Jól kezdődött ez a hétvége is számunkra és csakúgy, mint a Hungaroringen itt Monzában is a második futam volt az, amelyik nem éppen úgy alakult, ahogy elterveztük. Összességében azt hiszem, hogy azért nem lehetünk elégedetlenek, hiszen az eddigi nyolc futamon öt alkalommal is dobogóra állhattam. Látszik azonban, hogy ennél több van bennünk és az évad második felében nagyon jó lenne, ha ezt mindenkinek meg tudnánk mutatni” – mondta Kiss Pál Tamás a monzai második futam után.

AUTO GP, MONZA, 2. FUTAM

1. Kevin Giovesi (Eurotech) 25:04.813 perc
2. Andrea Roda (Virtuosi) 2.406 másodperc hátrány
3. Markus Pommer (Super Nova) 8.049 mp h.
4. Kuroda Jositaka (Euronova) 11.611 mp h.
5. Kiss Pál Tamás (Zele Racing) 12.926 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik