Asztalitenisz: Hartbrich Leonie lemondta a válogatottságot

Vágólapra másolva!
2020.02.18. 15:34
null
Hartbrich Leonie lemondta a válogatottságot (Fotó: Tumbász Hédi)
A budapesti World Tour-verseny első napjának meglepő híre, hogy a selejtező első fordulójában a török Ozge Yilmaztól 4:2-es vereséget szenvedő Hartbrich Leonie bejelentette Bátorfi Zoltán szövetségi kapitánynak, hogy nem kíván szerepelni a válogatottban.

 

A világranglistán 200. helyen álló 20 éves játékos – akinek a korábban a Statisztikában és a válogatottban is játszó Kahn Szilvia az édesanyja – a BOK-csarnokban zajló World Tour-verseny első napján a török Ozge Yilmaz ellen állt asztalhoz, s ugyan végig tartotta magát, 4:2-re kikapott. Amint azt Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a mérkőzést követően elmondta, Hartbrich még a portugáliai Challenge-versenyen megsérült, ez is közrejátszhatott a vereségében, majd hozzátette, hogy emiatt a 17.20-ra kiírt párost sem vállalja, azaz a Fehér Orsolya, Hartbrich kettős nem áll asztalhoz a chilei Ortega, Vega duó ellen. Nem sokkal később jött a hír, hogy Hartbrich nem csak erről a mérkőzésről lépett vissza, ugyanis a kapitánynak bejelentette, lemondja a válogatottságot.

„A hír igaz, Hartbrich Leonie közölte, nem szeretne a nemzeti csapatban játszani. Sajnálom a döntését, de hozzá kell tennem, nem kötelező címeres mezben játszani, ez az ő döntése” – kommentálta szűkszavúan a történteket Bátorfi. Az eset érdekessége, hogy Hartbrich a március 4-én kezdődő U21-es Európa-bajnokságra mint a kontinentális ranglista 5. helyezettje kapott meghívást, ám kérdés, hogy ezek után szerepet kap-e még a korosztályos Eb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik