Lóerők Éjszakája szombaton a tököli reptéren

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.04. 12:52
Most, hogy már látjuk, idén mégsem marad el a nyár, nyugodtan készülhetünk az év legnagyobb éjszakai autós bulijára. Június 8-án, szombaton a tököli repülőtéren GyorsulásiFutam, Drift verseny és egy különleges Gymkhana show várja a nagyérdeműt. A hagyományokat őrző Lóerők Éjszakája minden évben az egyik legjobban várt esti autós móka. Az ilyenkor teljesen átalakuló tököli repülőtéren több ezer néző szájtátva izgulhatja végig az extrém autós szakágak versenyeit ahol a körítés sem gyenge.

A GyorsulásiFutamon nem csak felpiszkált spéci utcai járgányokat és speed motorokat láthatunk, hanem igazi dragsterek is megmérettetik majd magukat, melyekhez olykor már a füldugó javasolt. A 402 méteres kivilágított kifutón minden sebességmániás autós megnézheti verdájának gyorsulását és azt, hogy az utolsó gangban hol tilt le a motor. A drift arénához vezető úton az egyik legnagyobb kültéri tuning kiállításon sétálhatunk át a már megszokott zenei aláfestéssel. Porig ültetett autókkal, forgószínpaddal, csinos lányokkal és egyedi festésű, kialakítású vasakkal találkozhatunk. A Carstyling.hu minden évben igazi csemegéket hoz el nekünk és ez idén sem lesz másképpen. Az éjszaka leple alatt a modellezőket egy speciálisan kivilágított pálya várja majd, akik az RC Drift versenyen minden bizonnyal a nagyok pályáját fogják lemásolni.

Elérkeztünk a legjobban várt eseményhez, mely az Országos Drift Bajnokság soron következő futama. A három kategóriában idén is rekordszámú nevezés érkezett, a versenyautók között gyakorta 500 lóerő feletti izomgépekkel is találkozhatunk. A szakmai stáb egy jól ismert holland versenyzővel bővült, akinek egy ígéretes nyomvonalon kell a pilótákat értékelnie a már bevált csapattal karöltve. A fokozatosan felgyorsuló pálya mindenképpen egyedi, mivel ilyen kihívással még nem volt dolguk a kizárólag keresztben csapató versenyzőknek. Több külföldi pilóta is érkezik, és ilyenkor a vasakat is teleaggatják stroboszkópokkal, neonokkal, spéci fényekkel, síppal, dobbal, nádi hegedűvel. Najó utóbbi persze túlzás volt.

A drift verseny szüneteiben az egyik leglátványosabb betétprogram a Gymkhana show lesz. Természetesen itt is a hangulatfokozó fényekre mennek rá, sőt még tűzijátékot is ígérnek a szervezők. A rendezvény hangadói Fittikém a kém és Zima, akik garantáltan remek hangulatot fognak teremteni az este folyamán. A rendezvény főeseményei délután fél 4-től indulnak, és várhatóan egészen éjfélig tartanak. A népszerű Halálos Iramban film autós jelenetei bagatell lesz a Lóerők Éjszakájához képest, hiszen itt minden a valóságon alapul. De hogy ezt bizonyítsák a szervezők minden belépő mellé mozi kupont adnak majd, amivel a 6. részt egy ezresért meg is nézhetjük. A legkorábban érkező fanatikus látogatók szurkolói lufit is kapnak, de a sípot, dobot és nádi hegedűt azért ne hagyják otthon. ;)

Lóerők Éjszakája – Június 8. Tököli repülőtér
Start: 15:30
Belépő: 2500,- Ft / 10 év alatt ingyenes

Friss információk, nyereményjátékok: www.facebook.com/driftedhu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik