Lóerők Éjszakája - a legjobbak csatája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.25. 14:05
Az idei Lóerők Éjszakáján felejthetetlen élményekkel lehettünk gazdagabbak. Hatalmas páros driftcsaták, elképesztő tűzijátékkal fűszerezett gymkhanabemutató és rég nem látott tömeg a a drag kifutón. A szervezők beleadtak apait, anyait és kiderült, hogy ez még koránt sem a „jéghegy csúcsa"!

Július 20-án hegyi driftverseny következik, augusztusban pedig várhatóan újra ellátogat hazánkba Ken Block, a gymkhana szakág koronázatlan királya.

A drifted.hu – országos driftbajnokság 2. futama rekordszámú nevezővel került megrendezésre közel ötezer néző szeme láttára. A versenyen talán a driftszakág hazai történetének egyik legnagyobb csatáját láthattuk Dely Domonkos és Márton Zoltán, alias „LakyBoy" jóvoltából.

A drift szabályai szerint páros csatákban előzni kizárólag akkor lehet, ha valamely pilóta az elvárt ívhez képest lecsúszik, vagy hibázik a mögötte haladó nagy nyomása miatt. Ebben a csatában épp ez történt, ami nem túl gyakori. LakyBoy hátul haladóként megelőzte Dely Domonkos aki a következő kanyarban viszont visszavette vezető pozícióját, miközben 100 km/h körüli tempóval fűzték kilinccsel előre. (22:43). Természetesen nem csak ezt a csatát érdemes visszanézni, az egész verseny rég nem látott izgalmakat hozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik