Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzetisport.hu 2011.03.18 14:54 Frissítve: 2015.02.27 02:24

A mindent tudó világbajnok

Csütörtökön rendezték meg a BMW X3 Játékok utolsó selejtezőkörét kiválasztását a Hungexpo területén és a budapesti Life1 fitness-wellness központban. A háromfős csapatok azért versenyeztek, hogy ők képviselhessék Magyarországot a Sport&Style Team Hungary tagjaként a genfi versenyen.

 

Az egyik erőfelmérő a spinning volt

 

A várakozásokon felül, több százan jelentkeztek a BMW X3 Játékokra Magyarországon, ebből választották ki azt a 15 háromfős csapatot, amelyet a végső próbáknak vetettek alá. A Hungexpón golfban és autóvezetésben vizsgáztatták a jelentkezőket, majd jöhetett a Life1 fitness-wellness központ, ahol futásban, kerékpározásban (ezt a spinning helyettesítette), valamint vitorlázásban és síelésben adhattak számot tudásukról.

Utóbbi két sportág talán némi kiegészítést érdemel, hiszen nehezen hihető, hogy e két, erősen helyigényes tevékenységet érdemben tesztelni lehet egy épületben. Nos, az aktív részét természetesen nem, de az elméleti tudást annál inkább.

Bár a hangulat végig laza és vidám volt, a vizsga során azért lehetett némi feszültséget látni az arcokon. A „felelést" komoly szakemberek irányították, többek között Kovács Barna, a magyar alpesi síelők szövetségi kapitánya is a vizsgáztatók között volt.

Némi derültség támadt, amikor a hatos számú csapat tagjaként Majthényi Szabolcs közeledett a vitorlázó tudást felmérő részleghez. Majthényi ugyanis elég sok mindent elért ebben a sportágban, lévén hétszeres világbajnok a repülő hollandi kategóriában. A vizsgáztatók később elárulták, hogy olyan dolgokat is megemlített a kifejtős kérdések során, amikre nem is számítottak. Nem csoda...

Majthényi nem csak a vitorlás, hanem a sítudásával is elbűvölte a szakembereket (a vitorlázás mellett a másik kedvenc sportága). Egyedüliként a mezőnyben hibátlanul válaszolt a 20 kérdésre, amelyek között a technikával kapcsolatos tudnivalóktól kedve az általános sportágismereti kérdéseken át a sporttörténeti témákig minden szerepelt.

A szünetekben a résztvevők finom falatokkal, gyümölcsökkel, pudingokkal (!) csillapíthatták éhségüket, illetve energiaitalokkal, ásványvizekkel a szomjúságukat.

Végeredményben a Majthényi Szabolcs, Baksay-Szabó Ádám, Botos Bálint hármas örülhetett, a megszerezhető 90 pontból 84-t értek el.

A BMW X3 Játékokra április 27. és május 1. között kerül sor Genfben. A nemzetközi versenyen győztes csapat minden tagja egy BMW X3-as autóval lesz gazdagabb.

 

2011.03.18 17:50:24

BMW X3 Games

Majthényi Szabolcs csapata utazhat a Genfben rendezendő szuperversenyre.

2010.11.18 01:35:42

BMW X3 Games

Egy verseny, amely igazán próbára teszi a képességeket, az edzettséget, ügyességet.