Van némi leszámolnivalónk a Gil Vicentével

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2012.01.22. 12:01
Gil Vicente?! Tudod, akik roppant mód megszívattak minket az első fordulóban. Aaaz, igen, Laionel meg a kis barátai. Iiigen, most jöttek fel a másodosztályból...

Benfica-Gil VicenteGil Vicente?! Tudod, akik roppant mód megszívattak minket az első fordulóban. Aaaz, igen, Laionel meg a kis barátai. Iiigen, most jöttek fel a másodosztályból, a FIFA12 még a licenszüket sem vette meg, úgyhogy Vitória Barcelosként játszhatsz velük. Megvan?Benfica-Gil VicenteGil Vicente?! Tudod, akik roppant mód megszívattak minket az első fordulóban. Aaaz, igen, Laionel meg a kis barátai. Iiigen, most jöttek fel a másodosztályból, a FIFA12 még a licenszüket sem vette meg, úgyhogy Vitória Barcelosként játszhatsz velük. Megvan?

Reméljük így már mindenkinek dereng, ha másképp nem, legalább az év eleji sokk miatt: akkor 2-0-ás idegenbeli vezetésünket hozták ikszre, megijesztve 15 millió benfiquistát világszerte. Akkor még féltünk, hogy egy ígéretes kerettel egy ígéretes felkészülés után ismét beégünk, azóta tudjuk: csak a Porto, és a Braga tudott pontot rabolni tőlünk, a Luzban pedig verhetetlenek vagyunk.

Szezon elején még csak kereste a góllövő csukát Óscar Cardozo, azóta azonban megtalálta, olyannyira, hogy vezeti a bajnokság góllövőlistáját. Mivel a múltkori kétsárgás akcióját megúszta egy egymeccses nevetséges Ligakupa eltiltással(ha ez mondjuk Hulkkal történik, akkor az FPF-ben mindenki korruptszarszemétalak), így ma este már játszhat is. A Benfica Facebook oldala készített is egy szép ábrát Óscar félszezonjáról:Óscar Cardozo statisztikája

Cardozo esetében jogos elvárás, hogy győzelemre vezesse a csapatot

Első meccsünk után a szezon csordogált tovább, így most a Gil Vicente stabilan retteg a kiesést jelentő helyektől, és jelenleg két pont az előnyük a rendkívül szoros versenyben a már kiesésre esélyes Vitória Setúbal előtt. Igaz, a hatodik Vitória Guimaraes is hat pontra van a kieséstől, tehát a mezőny közel kétharmada veszélyeztetett valamennyire a másodosztálytól, ami Portugáliában maga a katasztrófa egy komolyabb csapat számára.

Minket persze jobban izgat a bajnoki cím megszerzése, amire idén elég jó sanszunk is lehet. Két pont az előnyünk a Porto előtt(őket lehetőségünk lesz ma meglesni a Guimaraes ellen a DigiSport -on 19:10-től), a Sporting, a Braga és a Maritimo pedig minden bizonnyal csak egy múló állapot a a bajnoki versenyfutásban.

Mi viszont igenis valós szereplői vagyunk ennek a versenynek, talán pont a legerősebb. Idén különösen érdekes lehet, hogy mit hoz a hátralévő kilenc nap az átigazolási időszakból, hiszen mi csak Gaitánt féltjük, miközben Portóban a fél keret vaterán van.

Ne legyenek illúzióink, valószínűleg nem ez a vasárnap lesz a sorsdöntő a portugál bajnokságban. Nehezen elképzelhető, hogy ismét kísértsen Laionel szelleme, de azt is mindig szem előtt kell tartanunk, hogy egy friss feljutónak annál nagyobb élmény kevés van, mint egy közel teltházas Luzban játszani.

Persze a barcelosiaknak egy éjszaka teljes ellátással, kényeztető hangorkánnal, és tetszés szerint igényelhető Luisao-féle derékmasszázzsal pont elégnek kell lennie. Itt a három pontnak csak egy gazdája lehet, hiszen sérültjeink is visszatérnek, azaz újra kiállhat a legerősebb felállásunk minden limit nélkül, hét közben még csak Ligakupa meccsünk sem lesz:Benfica-Gil Vicente lineup

Kezdés 21:15, stream a szokásos helyen, illetve a rojadirecta.me oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik