Rúg-e gólt Abdi a Benficának is?

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2012.11.24. 18:11
Az Olhanense idén két nagyot is megfingatott már, most hozzánk látogatnak. Ami még durvább: Abdi húzza a szekeret, és még Evandro is eldöcög...

Benfica-OlhanenseAz Olhanense idén két nagyot is megfingatott már, most hozzánk látogatnak. Ami még durvább: Abdi húzza a szekeret, és még Evandro is eldöcög rajta. A magyar foci legnagyobb rajongóiból biztos kivált valamit ez a két név, ma este viszont nem csak ők szórakozhatnak. Benfica-Olhanense: avagy sorozatban a hetedik győzelmünk nyomában.Benfica-OlhanenseAz Olhanense idén két nagyot is megfingatott már, most hozzánk látogatnak. Ami még durvább: Abdi húzza a szekeret, és még Evandro is eldöcög rajta. A magyar foci legnagyobb rajongóiból biztos kivált valamit ez a két név, ma este viszont nem csak ők szórakozhatnak. Benfica-Olhanense: avagy sorozatban a hetedik győzelmünk nyomában.

Megmondom őszintén, a blog megalakulása óta először fordul elő velem olyan, hogy eltévesszem egy meccs időpontját. Most majdnem beharangozó nélkül maradtunk, ugyanis teljesen biztos voltam benne, hogy holnap este kell a tévé elé pattannunk, mára pedig már csak Stone mester változatos produkcióját, és Zámbó Krisztián _bár-hangját terveztem élvezni. Nem így lesz, mert 21:25-től DigiSportot fogok nézni, holnap pedig alhatok rendesen.

Az az Olhanense látogat ma a Luzba, aki a forduló előtt a nyolcadik helyen állt, és amiben igazából semmi érdekes nem lenne az avatatlan szem számára, mint hogy az isteni Sergio Conceicao felel a szakmai munkáért, aki a rémhírekkel ellentétben nem lett a Kolozsvári Vasutasok edzője. Azt már tavaly kiveséztük, hogy teljesen nem értjük mi sem, hogy Sergio öregedett meg, vagy ő az Olhao Mihalecze, vagy mi a búbánat, mindenesetre idén nincs idő ilyeneken töprengeni, ugyanis Abdi és Brandao is az Olhanensét erősíti, ami azt jelenti, hogy legjobb esetben két tavaly még NB1-es játékost is láthatunk ma este.

Erősítésnek inkább Abdit mondanám: a Fradi korábbi légiósa jobban bírja a portugál közeget, idén nyolc meccsen négy gólt kent eddig, beköszönve a Portónak és a Bragának is. Úgy tűnik, hogy délen kevesebb embert érdekel, hogy szaros maradt-e a vécékefe, így Liban szinte repíti csapatát előre. A papírforma eredmények, és a kisebb bravúrok mellett a Braga elleni 4-4 mindenképpen kiemelendő.Liban Abdi

kép: Mindig és Soha

Brandao már nehezebb eset: ő szar volt itthon a Videotonban is, és ebből a formából Portugáliában sem enged. Tavaly nyáron még a Vidi Siófoki meccsén ismerkedtem meg vele a hazai szektorban, telószámot cseréltünk, majdnem interjút is készítettem vele, úgyhogy figyeltem rendesen a srácot, elvégre még a Benfica játékosaként került a Videotonhoz. Aztán teltek a hónapok, rúgott talán egy gólt a Pécsnek, meg adott egy gólpasszt a ligakupában, és egyre kevésbé került pályára. A facebookon lelkesen posztolgatta a partyfotóit (linkelném, de új fiókot nyitott/engem törölt), élte az Apple-rajongók nyugodt kis életét, majd visszatért Portugáliába.

Nem is akárhogyan: eredetileg a Doxához igazolt az nso szerint, de egyik reggel a PlanetBenfica twitterén jött a mindenképpen megrázó hír: Brandaot mint Benfica játékost (sőt: tehetséget!) az Olhanense játékosaként említették, és igazuk volt. Megnyugtatok mindenkit: Evandro se nem Benfica játékos, se nem tehetség, és az Olhanensében sem nagyon játszik.

Szóval így vagyunk mi most az ellenféllel, várva november utolsó meccsét. Ha nyerünk, akkor 6 győzelemmel zárunk, ha lehozzuk kapott gól nélkül, akkor ráadásul csak Samaras tudott a kapunkba találni egész hónapban. Nem nagyon volt ilyen jó időszakunk mostanában, így bárhogyan is, de le kell gyűrni Dél Csillagait (ezt csak most találtam ki, és se nem vicces, se nem becézik így tudomásom szerint az Olhanensét).

A csapatlistáról csak a sérült Aimar és az eltiltott Nolito hiányzik, bár én André Gomest is szívesen látnám többet az első keretben. Carlos Martins visszatérhet, bár az elmúlt hetek középpályáját látva nem hiszem, hogy Jorge Jesus nagyon belenyúlna.

Poszt megírva, sör behűtve, úgyhogy 21:25, DigiSport!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik