Nehéz lesz, mint Maniatisszal farkasszemet nézni

Vágólapra másolva!
2013.11.05. 09:11
Mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy soron következő meccsünk az Olympiakosszal a továbbjutásról fog dönteni, vagyis azt hiszem kijelenthető:...

Mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy soron következő meccsünk az Olympiakosszal a továbbjutásról fog dönteni, vagyis azt hiszem kijelenthető: a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése következik. Egy erősebb nyugtató tea elfogyasztása az olvasás előtt erősen ajánlott. Görögökről lesz szó.Mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy soron következő meccsünk az Olympiakosszal a továbbjutásról fog dönteni, vagyis azt hiszem kijelenthető: a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése következik. Egy erősebb nyugtató tea elfogyasztása az olvasás előtt erősen ajánlott. Görögökről lesz szó.

Öntsünk is tiszta vizet a pohárba mindjárt a legelején: Nemszeressükmiagörögöketittenerrefelé. Nem gyárilag vagyunk ilyenek, de 2004 óta azt hiszem, hogy minden nem görög fociszerető egyén így van ezzel, pláne, aki eleve portugál szimpatizáns. Itt mindjárt a szavamba vághatna egy képzeletbeli öltönyös futballkritikus, hogy "Hé, nem úgy van az fiacskám, ne keverjük má' a görög klubfutballt a válogatottal!", de az a helyzet, hogy én erre képtelen vagyok. A görög-ről mint szó, egyenesen az antifocira asszociálok és ez a tünet már olyan erős bennem, hogy hiába játszott Karagounis és Katsouranis is a Benficában, az én szervezetem sosem fogadta be őket, ettől meg kapásból a sarokba hányok, valahányszor meglátom. Tisztában vagyunk azzal, hogy egyszer volt Lisszabonban kutyavásár, és a görög válogatottat ezzel együtt hagyjuk is, de 2008-ban jártunk Athénban és az Olympiakos kegyetlenül megszopatott minket, aminek következtében ordítottuk vörös fejjel, hogy "Jöttök ti még a mi utcánkba", csak hát két hete hiába jöttek, nem igazán bírtunk velük.

És most itt állunk egy végtelenül fontos meccs előtt, ahol revansot kéne vennünk, valamint ugye formálisan továbbjutni, ami ezzel együtt járna, de nem mi vagyunk az esélyesek. A Da Luz térdig érő dagonyáiban elbohóckodtuk az esélyeinket és a görögök kezébe adtuk a sorsukat, innentől kezdve pedig ők irányítanak, akármilyen fájó is ezt belátni. Idén nagyon stabil csapatuk van, amivel veretlenül vezetik a bajnokságot, van egy csatáruk, név szerint Konstantinos Mitroglou, aki borzasztóan jó formában van (az Olympiakos eddig 30 gólt lőtt a bajnokságban, ebből 13-at, tehát csaknem a felét Mitroglou szerezte) és van egy stadionjuk, amit a fanatikus szurkolóik időnként pokollá változtatnak. Nagyon nehéz lesz.

Konstantinos Mitroglou

Semmi baj Konstantinos, modern világban élünk! ...bár igaz, hogy az ókori görögöknél is teljesen rendben volt a másság.

A védelmük is egészen rendben van. A bajnokságban csupán három gólt kaptak eddig - a PSG egy meccsen lőtt nekik négyet, de az Ibra-Cavani páros egy másik dimenzió idén -, ami nem is csoda, hiszen Maniatis pl. tipikusan az a pali, akitől már akkor fosik a csatár, ha ránéz:

Hogyan lehet esélyünk? Először is az kell, hogy olyan emberek fussanak ki a gyepre, akiknek nem rezeg be a lábuk egy olyan stadionban, ahol 30 000 fanatikus robbantja szét a dobhártyákat kilencven percen keresztül. Cavaleiro tehát most hasznosabb lenne, ha esetleg végigpadozná a meccset és talán most az egyszer Maxi is jobb választás lenne Almeida helyett. Középen adja magát a Matic-Enzo páros, a két szélen Gaitán és Markovic működhetne, miközben Djuricic kezébe kerülne a karmesteri pálca. Cardozo lehetne az egy szem csatár, ő az aki mostanában megbízható és szállítja a gólokat. Rodrigót egyébként nem is nevezte Jesus, Lima meg nem bírja összeszedni magát, szóval más megoldás nagyon nincs is. A helyzeteket kíméletlenül ki kell használnunk, mert nem lesz sok. Szerencsére Cardozo visszatalált a helyes útra, viszont őt helyzetbe is kellene hozni, ami már nagyobb probléma. Djuricic nagyon tehetséges, de még keveset mutatott, Gaitán pedig hullámvasúton ül. Markovic lehet az, aki be tud majd kavarni a görög védőknek, ha olyan kedve lesz, de őt is láttuk már beszürkülni nem egyszer, nem kétszer.

Az a baj, hogy nyernünk kell idegenben egy jó csapat ellen, de ezt csak magunknak köszönhetjük. A döntetlennel nem nagyon lennénk még kisegítve, mert utazunk majd Brüsszelbe is, ahol az Olympiakos 0-3-ra nyert és akármennyire is tűnnek gyengének a belgák, emlékezzünk csak vissza arra, hogyan jártunk tavaly a Szpartak Moszkvával, akiket mindenki oda-vissza vert, csak mi nem - ez pedig gyakorlatilag a kiesésünket jelentette. Arra akarok célozni ezzel, hogy hasonló bravúr idén is simán bennünk van, szóval még ne nagyon alapozzunk arra, hogy Belgiumból jön majd a három pont. A PSG valószínűleg B-csapattal érkezik majd Lisszabonba a végén, de ezzel még ne foglalkozzunk!

Ma este tehát egy idegőrlő meccs elé nézünk, aminek a végén vagy extázisba esünk, vagy pedig szomorúan vesszük tudomásul, hogy mi a realitás és kezdhetünk megint kacsintgatni az Európa-liga felé. Csöppet sem mindegy.

A meccs 20:45-kor kezdődik, streamek a megszokott helyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik