Most már kitörhetnek a vulkánok

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.12.16. 18:12
Na, ugye megmondtam. Az elején elég nehézkesen akart rájuk menni, de a végére csak sikerült ráhúzni a Marítimóra azt a fránya zakót. Persze...

Na, ugye megmondtam. Az elején elég nehézkesen akart rájuk menni, de a végére csak sikerült ráhúzni a Marítimóra azt a fránya zakót. Persze ehhez kellett egy jófajta szabólegény is Cardozo személyében, aki ebben nagy szerepet vállalt. Remek zárása ez a 2012-es évnek.Na, ugye megmondtam. Az elején elég nehézkesen akart rájuk menni, de a végére csak sikerült ráhúzni a Marítimóra azt a fránya zakót. Persze ehhez kellett egy jófajta szabólegény is Cardozo személyében, aki ebben nagy szerepet vállalt. Remek zárása ez a 2012-es évnek.

Ahogy már a bevezetőben is írtam, elég döcögősen sikerült a kezdés. Az első félidő a tavalyi Benficára emlékeztetett, hisz akkor játszott hasonlóan a gárda - mindig a semmiből szerezték meg a vezetést a kiscsapatok. A labdatartással, a folyamatos nyomás gyakorlásával és a helyzetek kialakításával nincs gond, de a helyzetek kihasználásával továbbra is nagy problémáink vannak. Az olyan csapatok ellen mint a Marítimo ez egyelőre nem jelent nagy gondot, de a BL-ből emiatt estünk ki, szóval ha valahol jelentősen fejlődnünk kell, akkor az ez. Meg egyébként is felháborító, hogy a Marítimónak egy(!) árva helyzet is elég a gólhoz, mi meg úgy rohanjuk le az ellent, mintha minden játékosunk lábába valamiféle automata lasztibombázgató szerkezet lenne beépítve, mégis gyönyörűen, szabályosan körbelövöldözzük az ellenfél kapuját. Ha másban nem is, ebben példát vehetnénk a portugál kiscsapatoktól.

Szerencsére a sok 95%-os helyzet után jött egy 100%-os is, amit aztán Cardozo ki is használt. Bőven lett még volna lehetőség arra is, hogy megszerezzük a vezetést, de végül 1-1-es állásnál jött el a félidő. Az első játékrészt ezzel zárjuk is le, sőt felejtsük el.

Nemanja MaticA második játékrész már egészen másképp festett, persze ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy ebben segítségünkre volt egy vitatható bírói ítélet is. Roberge kézzel ért a labdához a büntetőterületen belül, szóval a spori tizenegyest ítélt. Ezzel nincs is semmi baj, viszont szándékosságnak semmi jelét nem láttam, éppen ezért érthetetlen, hogy miért kellett kiállítani a madeiraiak védőjét. Cardozo csakúgy, mint legutóbb, ismét okosan végezte el a büntetőt és innentől kezdve lehetett hátradőlni, merthogy a győzelem már a tarsolyban is volt.

Cardozo nemsokára belőtte a harmadikat is, ő egy vadállat, ezt elmondtuk már nem egyszer, nem kétszer. No de öcsém, láttátok Maticsot? Hát ez az ember sokféle arcát mutatta már nekünk. Volt, mikor a hajunkat téptük, mert semmi sem jött neki össze, volt, mikor a szereléseket megoldotta és ki is bikázta a fenébe azt a francos bogyót, de semmi több, és volt, mikor legyintettünk egyet, hogy "Nem rossz ez, de Javi közelébe nem érhet". Na de amit tegnap letett az asztalra, az valami eszméletlenül bejött és - most figyeljetek - tökre olyan volt, mintha Javi Garciát és Witselt ideiglenesen összegénsebészte volna valami őrült csodaprofesszor. Minden mérkőzés más, de ha Matic továbbra is képes lesz ilyen meglepiket okozni nekünk, akkor szükségtelen lesz erősítést keresni erre a posztra.

Szóval miközben Matic ragyogott, Cardozo nem akart megállni háromnál, de sajnos több most nem volt a lábában. Pedig nagyon drukkoltam neki, hogy összejöjjön egy ötös, aztán most írhatnék akár arról is, hogy "mit hetvenkedik ez a Falcao gyerek, nem csak ő tud ilyet". Hát igen, csakhogy a görcsös akarás ezek után stadionból kilőtt labdákat szült. JJ gondolt egyet és lekapta Óscart, nehogy belefeszüljön a szezon közepén a nagy akarásba. Meg is tapsolta a közönség már sokadszor, ahogy egy hőst illik.

Óscar CardozoHelyére Rodrigo jött be, aki egy perc alatt bebombázta azt, ami Cardozo lábában már nem volt benne, én pedig elégedetten konstatálhattam a végére, hogy a zakó is összejött. Minden zsír.

A végére még hadd írjam le, ami nyomaszt egy ideje. Mostanában egyre többen hangoztatják elégedetlenségüket Maxival kapcsolatban és bevallom, olykor a pillanat hevében én is elküldtem őt a picsába. De!

Ne feledjük, hogy Maxi nem egy átlagos játékos. Ő annak a kihalóban lévő harcosnak a megtestesítője, aki tényleg tudja, hogy mit jelent Benfica-mezben játszani és meg is tesz mindent azért, hogy a legjobbat nyújtsa benne. Nem a technikájáról híres - bár olykor-olykor meglep minket -, ő egy harcos. Ha nála van a labda, akkor törtet és lohol előre, néha elkapkodja, vagy elügyetlenkedi a szituációkat, de ez azért van, mert szörnyen akar. Ha nincs nála a labda, mindent elkövet azért, hogy megszerezze, vagy megakadályozza az ellenfelet a gólszerzésben. Sokszor bizony elsodorja az emberét, vagy lábat talál el, aminek olykor kiállítás a következménye. Egy olyan harcosnál, mint ő, ez mindig benne van a pakliban. Vannak nagyon jó meccsei, de vannak borzasztóak is. Viszont ha épp rossz napja is van, abban azért ne kételkedjünk, hogy nem tenné ki akár a szívét is a győzelemért, a csapatért és a szurkolókért. Ha Luisao nincs a pályán, én biztos vagyok benne, hogy jó kézen van a csapatkapitányi karszalag.

Maxi Pereira"Problem bitches?"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik