Megmutattuk

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.03.11. 20:03
Nem vettük komolyan az egész meccset, de amikor kellett, akkor megráztuk magunkat, és ezek szinte kivételt nélkül gólt eredményeztek. A Gil Vicente...

Nem vettük komolyan az egész meccset, de amikor kellett, akkor megráztuk magunkat, és ezek szinte kivételt nélkül gólt eredményeztek. A Gil Vicente eljutott lövőhelyzetekig, a kapufát is eltalálták, de a lelkesedés Portugália legjobb csapatának otthonában elég kevés. Nem szokványos értékelés következik.
Nem vettük komolyan az egész meccset, de amikor kellett, akkor megráztuk magunkat, és ezek szinte kivételt nélkül gólt eredményeztek. A Gil Vicente eljutott lövőhelyzetekig, a kapufát is eltalálták, de a lelkesedés Portugália legjobb csapatának otthonában elég kevés. Nem szokványos értékelés következik.

Bevezetés: Szegény Salvio

Túlzás lenne azt állítani, hogy nap mint nap, de időszakonként megkapom, hogy én aztán milyen gonoszan bánok Salvióval. Toszi például szerintem a mai napig úgy gondolja, hogy megérte őt visszahozni még úgy is, hogy elveszítettük Bruno Césart és Nolitót is miatta. Majd megcáfol, ha mégsem, a kommentkapu nyitva áll. Tegnap Salvio gólja után Kandó Tamástól is megkaptam, hogy Toto aztán kap hideget és meleget a szurkolóktól, de csak ő a 3. legeredményesebb játékosa a Benficának. Nehéz vele vitatkozni, ez tény. De hogyan? Utálom a statisztikákat, de most felhasználom őket, mert igenis megvédem az álláspontom. Salvio egy meccset hagyott ki sérülés miatt, ezt leszámítva mind a 21 bajnokin a kezdőben kapott helyet, ez 1781 tiszta játékpercet jelent, ennél többet csak Artur, Garay és Maxi töltött a pályán.

Viszonyításképpen: 'baby John 974, Rodrigo 802, Nico Gaitán csupán 654 percet kapott a bizonyításra, de a spanyolnak így is van 6 gólja. Mégis, az előbbi hármasról simán eszembe jut az idei szezonból legalább egy megmozdulás, vagy egy gól. Emlékeztek 'baby góljára a Leverkusen ellen? Még most is tapsolnak. Vagy Nico pontot mentő ziccerére a Porto ellen? Rodrigo Bordeaux elleni bombája megvan? Salvióról mi jut eszetekbe? Egy lecsúszó balos a Gil Vicente ellen, amit egy valamirevaló kapus simán véd? Nekem csak egy valami, mégpedig a moszkvai ziccere, amit ha bever, nem azon kéne gondolkozni, hogy komolyan vegyük-e az Európa ligát, vagy sem. Ebből a gyengécske portugál bajnokságból egy 13 milliós igazolásnak úgy kéne kiemelkedni, hogy már most Real Madridok és Chelseak veszekedjenek rajta, mint tették mondjuk Di Marián, vagy Witselen. Ehhez képest ő minden 5. meccsen játszik jól, de bármit csinál, úgyis kezdő marad. Tehát a fentiek ismeretében kellene megítélni az ő teljesítményét, aztán majd mindenki eldönti, hogy köcsög vagyok, vagy csak egy szurkoló, aki jót akar a csapatának, és akinek fáj végignézni, hogy egy játékos miatt jóval nagyobb tehetségeket szórakozunk el.

Tárgyalás: A Mérkőzés

Sajnálatos hírrel kell kezdenem, miután a csapat 23 éves védője, Fabio Faria szívproblémái miatt kénytelen befejezni a profi labdarúgást. Idén a Rio Ave kölcsönjátékosaként, szeretett volna bizonyítani, de egyszer sem léphetett pályára. A klub 2015-ig, szerződése lejártáig támogatja a játékost, ugyanúgy megkapja a fizetését, mintha minden héten pályára lépne. Szép gesztus.

A meccs első valamirevaló helyzetét a vendégek alakították ki, Luis Manuel lövésénél kellett figyelnie Arturnak. Ez annyira ijesztően hatott, hogy a 12. percben Enzo parádés kiugratása után a szerencsét sem nélkülözve megszereztük a vezetést. Maxi szeretett volna centerezni, a Luis Martinson megpattanó labdát pedig Adriano beügyetlenkedte, 1-0. Aztán 10 percig nem történt semmi, Salvio elindult, nem vették komolyan - gondolom néztek Benfica meccseket -, majd túljutott két emberen, balos böfögéséről pedig már beszéltem. 2-0, de ha van kapus a vendégeknél, akkor nem vezettünk volna, ez szinte biztos. De beszéljünk egy kicsit a bal oldalunkról, merthogy 'baby John könnyed gólpasszát Melgarejo fejezte be úgy, hogy Coentrao feelingem támadt. Jesus nem a levegőbe beszélt vele kapcsolatban, az egyre inkább látható. 3-0, a meccs eldőlt, és még csak most jött a félidő.

A 46. perctől kezdve mindenki a meccs végét várta, mi annyira, hogy össze-vissza bohóckodtunk hátul, melynek következtében Joao Vilela tekerését mindenki csak nézte, végül a keresztléc megmentett minket az esetleges további izgalmaktól. Cardozo mostanában imád osztogatni, de most kivételesen össze is jött egy pazar kiugratás, amit 'baby továbbpasszolt Limának, neki pedig fél méterről az üres ketrecbe kellett helyeznie csupán, 4-0. Jött Aimar, és ő bármit csinál, azt élmény nézni, legalábbis nekem. Most adott egy óriási ütempasszt Salviónak, a centerezést pedig Gaitán pofozta be. 5-0, itt a vége.

Befejezés: Kölcsönjátékosaink az ellenfélnél

Értem én, hogy Hugo Vieira ingyen volt, de mindennek van határa, erre azóta Rui Costa is rájött. Luis Martinsnak lehet jövője nálunk, amint Melgarejóért valaki leteszi a 30 milliót.

És ha már a bevezetést elfokoztam, legalább a befejezés stílusosan rövid lett. Csütörtök bordóóói kirándulás, senki se felejtse el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik