Maxi vezet minket a nehéz időkben

Vágólapra másolva!
2012.10.07. 14:10
Könnyű meccsnek ígérkezett, amit majd gólokkal nyerünk, hisz a sereghajtók ellen nem is lehet más az elvárás, ehelyett vért izzadva tudtuk csak...

Könnyű meccsnek ígérkezett, amit majd gólokkal nyerünk, hisz a sereghajtók ellen nem is lehet más az elvárás, ehelyett vért izzadva tudtuk csak otthon tartani a három pontot. Aki eddig kételkedett, az most már világosan láthatja, hogy nagy bajban vagyunk. Maxi most még kihúzott minket a csávából, de mi lesz legközelebb?Könnyű meccsnek ígérkezett, amit majd gólokkal nyerünk, hisz a sereghajtók ellen nem is lehet más az elvárás, ehelyett vért izzadva tudtuk csak otthon tartani a három pontot. Aki eddig kételkedett, az most már világosan láthatja, hogy nagy bajban vagyunk. Maxi most még kihúzott minket a csávából, de mi lesz legközelebb?

Mi lett volna, ha most kerül az utunkba a Braga, vagy neaggyisten a Porto? Bele sem merek gondolni, hogyan próbálnám most akkor magyarázni az elmagyarázhatatlant. Itt most megvolt a három pont, mégsem vagyunk elégedettek. De miért nem? A portugál kiscsapatokkal szemben csak a 3-4 gólos győzelmek minősülnek sikernek? Nem, ez egyértelmű. Ezek a portugál "kiscsapatok" mostanra nagyszerűen alkalmazkodtak a nagyok játékához, és még ha látszólag hatalmas is a minőségi különbség az adott "nagy" és "kiscsapat" között, az egymás ellen játszott meccsek végeredményei sokszor nem ezt mutatják. Ismernek minket. Egyesek tudják, hogyan öljék meg a játékunkat, mások az orrvérzésig tartó bekkelést fejlesztették szinte már tökélyre ellenünk. Még egyszer mondom, nem a 2-1-el van probléma.

A baj ott kezdődik, hogy a tökutolsó Beira-Mar már a 4. percben megszerezte a vezetést a Luz-ban, mi pedig egészen a 60. percig nem tudtunk életveszélyes helyzeteket kialakítani ellenük. Nem húztunk semmi váratlant, a "taktikánk" dióhéjban annyi volt, hogy veretünk előre, aztán majdcsak lesz valami, hiszen ez egy "kiscsapat", előbb-utóbb benézik majd. Az első félidő minősíthetetlen volt és ebben minden játékosra egyaránt hárul a felelősség, nem csupán Arturra.

Jardel

Gyakori jelenet: tömegnyomor a Beira Mar kapuja előtt

Apropó, Artur. A meccs közvetítése alatt többször is elhangzott, hogy ilyen produkcióval ne nagyon álmodozzon a válogatottba való behívásról. Nos, Artur benne volt a gólban, mert rosszul jött ki a labdára, ez tény, de aki követi a Benfica mérkőzéseit, az tudhatja, hogy nagyon ritkán hibázik a királyunk. Másrészről meg ki élvez vele szemben elsőbbséget a brazil kapusok közül? Jefferson a Botafogoból, esetleg Victor az Atletico Mineiroból? Ugyan már! Egyedül Diego Alves (Valencia) pozíciója érthető számomra, szóval azt kell, hogy mondjam, Mano Menezes meglehetősen szűk látókörű.

Kanyarodjunk vissza a meccshez. Jesus változtatás nélkül küldte ki a srácokat a második félidőre, ami eléggé érthetetlen. Ha szarul megy a játék, akkor a szünetben mindig belenyúl az öreg, most mégsem tette. De egyébként már magával a kezdővel is elégedetlen voltam, hiszen egy szem Rodrigo jelentette a különbséget a Barca ellen pályára lépő csapattól. Igazi irányítónk sem volt, hisz Martins a padon ült, Aimar meg még ott sem (pedig úgy tudom, hogy egészséges). Jesus teljesen elfelejtette mi az a rotálás, nála aztán nem oszt, nem szoroz, hogy a Barca, vagy a Beira Mar, tökmindegy, mindkettő B betűs. Aki játszik, az aztán kipukkadásig, aki meg nem, na annak lassan az arcát is elfelejtjük. Tényleg, hogy néz ki a 9 milliót érő Ola Johnny? Már nem emlékszem. Továbbá azt se feledjük, hogy Melgarejo nem balhátvéd és szegény Enzo Pérezt is megtörte a mester azzal, hogy Witsel posztján erőlteti. Kezd tehát körvonalazódni, hogy hol is van a hiba.

Az a szerencsénk, hogy SzuperMaxi vezér tudott lenni, és amikor mindenki a padlón volt, ő egy váratlan klasszismegoldással visszahozta a csapatot a ringbe. Azt, hogy mekkora hatása volt ennek a találatnak mi sem mutatja jobban, mint hogy két perc múlva már át is vettük a vezetést. Nos, Maxit kedden koncentráltan szidta mindenki, aki nem benfiquista. Ugyan, mit tudhat egy Barca drukker róla (tisztelet a kivételnek)? Nem ismerik. Elég, ha odapiszkál párszor a világsztároknak egyem a zúzájukat, és máris ő a világ legnagyobb szemétládája. Csakhogy van egy hely az Ibériai-félszigeten, ahol nem Dani Alves, vagy Szerdzsóbuszkecc a szupersztár, hanem Maxi. Ez pedig így van jól, hiszen így legalább csak a miénk és senki másé. Köszönjük, SzuperMaxi!

SzuperMaxi és SalvioCsak a miénk!

A meccs összefoglalója:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik