Lever? Ugyan...

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.02.14. 08:02
Pár napja azt mondtam, hogy egyáltalán nem érdekel sem az Európa liga, sem a Leverkusen. Ezt annyiban módosítanám, hogy idén valóban a bajnoki...

Pár napja azt mondtam, hogy egyáltalán nem érdekel sem az Európa liga, sem a Leverkusen. Ezt annyiban módosítanám, hogy idén valóban a bajnoki cím visszahódítása mindenek felett, de azért hülyét kapnék, ha egy buta német lúzer brigád komoly problémákat okozna már az El ilyen korai szakaszában.Pár napja azt mondtam, hogy egyáltalán nem érdekel sem az Európa liga, sem a Leverkusen. Ezt annyiban módosítanám, hogy idén valóban a bajnoki cím visszahódítása mindenek felett, de azért hülyét kapnék, ha egy buta német lúzer brigád komoly problémákat okozna már az El ilyen korai szakaszában.

Miután a nyári Eb-n volt szerencsénk Portugáliát képviselni, ezért tudják már rólam jó sokan, hogy nem szívlelem a németeket, sem válogatott, sem klubszinten. Mindig is a tetszetős támadófutballt részesítettem előnyben, nem véletlenül nem német vagy olasz vagy angol csapat szurkolója és bloggere vagyok. És ugyan az elmúlt években már tényleges futball is társul a válogatott és 1-2 klub esetében a bulldog, nemadomfel mentalitás mellé, ettől még szabadidőmben nem Bundesliga meccseket nézek. Úgyhogy szégyen, nem szégyen, kicsit Wikipédiáztam művelődés céljából, ami után a következőre jutottam: A Bayer 04 Leverkusen örök vesztes, akik 108 éves fennállásuk alatt - némi túlzással persze - semmit nem tudnak felmutatni.

108 év sem volt elég egyetlen egy árva bajnoki cím begyűjtéséhez, viszont cserébe sikerült 5 ezüstöt, valamint egy német kupát és egy UEFA-kupát tenni a székház vitrinjébe(Taps...). Ugyanakkor egyértelmű, hogy ez a meccs a top-párosítás a legjobb 32-ben, hiszen a gyógyszergyáriak a bundesz 3. helyén állnak jelenleg, mi pedig csupán a rosszabb gólarány miatt szorulunk egyelőre a Porto mögé. Erre a Digi műsorra tűzte a fáradt Liverpoolt, most erre mit mondjak?

"Minket adnak a Benfica helyett? Nem mondod? Bazzeeeg..."

Na de nincs mit tenni, leverkúzenezzünk még egy kicsit. Egy gólgazdag gladbachi döntetlennel hangoltak ránk a csúnyák. Leno - Carvajal, Wollscheid, Schwaab, Boenisch - Bender, Rolfes, Castro - Sam, Kiessling, Schürrle. Így nézett ki a német kezdő. Kezdem is összekulázni magam, sőt a Barcelona elleni gólvágó, Kadlec csupán padozott, mint ahogy a német válogatottban megforduló Manuel Friedrich is, aki bizonyítottan nem tud 5-nél többet dekázni. Mint már említettem, nem nézem a Bundesligát, de vagyok annyira képben az európai futballban, hogy eljutnak hozzám azok a nevek, akikre figyelni kell.

Így elsőre tudom, hogy Kiesslingnek nagy jövőt jósoltak, de már mindjárt 30 és lassan 7 éve Leverkusenben szotyizik. Rolfes nyaldossa néha a válogatott küszöbét, de ő sem fiatal már. Akire tényleg azt tudom mondani, hogy nem hagy hidegen - hú ez milyen buzis volt -, az André Schürrle. Ő valóban egy német tehetség, szép jövő előtt áll, már a válogatottban is mutatott ezt-azt. De ameddig nekik van egy Schürrléjük, addig nekünk 4-5 olyan játékosunk, akik bármikor képesek 1-1 megmozdulással meccseket eldönteni. Értitek már, miért nem félek tőlük?

Persze nem fogjuk már Németországban eldönteni a továbbjutást, az nem vallana ránk, szeretjük megnehezíteni a saját dolgunkat - itt vagyunk az El-ben, példának okáért, amikor visszanyal ugye -, magyarra fordítva elmegyünk az ikszért. Ezt pedig két lehetséges verzióban próbálhatjuk meg elérni, vagy egy céltalan alibivel, csak legyen már vége üzemmódban (lásd Celtic), vagy pedig tudatos kontrajátékkal, amire a keret az általam preferált 4-2-3-1-es felállásban tökéletesen alkalmas (lásd Braga, nem is olyan rég). Én hiszek az utóbbi opcióban, és ha így lesz, akkor kizártnak tartom, hogy ne kerüljünk kedvező helyzetbe a lisszaboni visszavágó előtt.

Ez a csapat pedig a Németországba utazó névsor legerősebbike. Így fogunk felállni? Biztos, hogy nem. Nem fog kimaradni sem Artur, sem Luisao, sem Salvio, sőt, talán még Maxi sem, pedig Schürrle miatt nem jönne rosszul egy olyan jobb bekk, aki védekezik is. Egyikőjükre sincs szükség ma este. Artur botrányos formában, Luisao lassú, Salvio meg Rui Costa munkájának egyre nagyobb szégyenfoltja, ár-érték arányban mindenképpen. De ettől még minimális elvárás a nyolcaddöntőbe jutás.

Kezdés 19:00-kor, streamek a szokásos helyeken!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik