Könnyűnek ígérkezik, nem lesz az

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2012.12.10. 08:12
Előrebocsátom, talán ez lesz eddigi blogger életem legvisszafogottabb beharangozója. Eszem ágában sincs semmiféle írásos és egyéb formában...

Előrebocsátom, talán ez lesz eddigi blogger életem legvisszafogottabb beharangozója. Eszem ágában sincs semmiféle írásos és egyéb formában még jobban földbe döngölni a Sportingot, mint amennyire már ott van. Ez akkor is egy lisszaboni örökrangadó, és láthatjuk, hogy a portói mázli-faktor még a tavalyit is képes megugrani idén, tehát a feladat adott: lépést tartani, ahhoz pedig győznünk kell.Előrebocsátom, talán ez lesz eddigi blogger életem legvisszafogottabb beharangozója. Eszem ágában sincs semmiféle írásos és egyéb formában még jobban földbe döngölni a Sportingot, mint amennyire már ott van. Ez akkor is egy lisszaboni örökrangadó, és láthatjuk, hogy a portói mázli-faktor még a tavalyit is képes megugrani idén, tehát a feladat adott: lépést tartani, ahhoz pedig győznünk kell.

"A legfontosabb, hogy jól játszottunk és győztünk. Az eredmény azért fontos, mert önbizalmat adhat a Benfica elleni mérkőzés előtt, őket is képesek vagyunk legyőzni." Franky Vercauteren Videoton elleni győzelmi interjújából ragadtam ki ezt a részletet, mert azért vannak itt érdekes kijelentések. Nem láttam a meccset, tehát csak a Vidi ediggi játékfelfogására, valamint a számszerű tényekre tudok hagyatkozni.
"Jól játszottunk és győztünk." Lehet, de 2-1-re, a 82. percben szerzett góllal a Videoton ellen, nem a Porto, sőt még nem is a Basel ellen, ráadásul otthon, az Alvaladéban. Vagy ott tart a Sporting, hogy nagy siker a magyar bajnokság tavalyi második, idén negyedik helyezettjét lebirkózni otthon, és innentől kezdve más felfogásban fog létezni a klub, mint eddig?
"Az eredmény önbizalmat adhat a Benfica elleni mérkőzés előtt, őket is képesek vagyunk legyőzni." Persze, az önbizalom fontos, anélkül nem megy, és a labda ugye gömbölyű, bármekkora közhely is, attól még igaz.

De jelenleg bárki bármit nyilatkozik, a Sporting csupán egy portugál középcsapat, és sem mutatott játékban, sem az elért eredményekben nem voltak képesek eddig ezt megcáfolni, tehát még mindig nem bántom őket. Egy beharangozó nélkülözhetetlen része az ellenféllel való foglalkozás, de mivel PVMiki barátom készített egy remek posztot a Sporting kálváriájáról a portugál blogon, ezért okoskodás helyett bátran ajánlom figyelmetekbe, ha már a Népsportnál megfeledkeztek róla.

Annyira jó fej vagyok, hogy még egy profilt is beszúrok Frankyről. Nem tudom, mi van ma velem.

Elérkezettnek látom az időt, hogy a sajátjaimmal foglalkozzak. Egy háromnapos hétközi wellness első estéjére jutott a Barcelona-Benfica sorsdöntő BL meccs streames végigszenvedése. Nem tudom, hogyha a 4-5 tiszta ziccerünkből legalább egyet beverünk, akkor is megiszom-e ennyi Cuba Librét a szálloda bárjában - valószínűleg igen, csak más hangulatban -, de ez most már nem is fontos. Nem ilyen rövidre terveztük a Bajnokok Ligája idei szezonját, jövőre talán majd nem három meccsen fogunk futballozni a hatból, annyira jó csapat még nem vagyunk, hogy ez elég legyen, láthattuk.

De mindennel a maga idejében kell foglalkozni, és ma semmi más nem érdekel, mint a Sporting elleni derbi. Vannak sérültjeink, Enzo nagyon hiányozhat a középpálya közepéről, miközben Carlos Martinsnak egy egészséges meccsre jut öt sérült, és akkor még Aimarról nem is beszéltünk, aki elvileg szintén maródi. Salvio sem játszhat majd hasonló okból, ami sokak szerint csapás, szerintem viszont ennél jobb dolog nem nagyon történhetne a csapattal. Talán ha kiderülne, hogy André Gomesben egy Axel Witsel veszett el. Már csak össze kéne állítani a legerősebb szélsőpárt, mert az eddig nagyon nem sikerült Jesusnak.

Ezt a csapatot várom ma estére. Luisao lassúsága több, mint aggasztó, imádom, szeretem, ikon, de el kell felejteni, legalábbis a fontos meccseken mindenképpen. Persze Jesusnak több kell, minthogy lassú, ezért akkor fogja elfelejteni, ha meccsek mennek el rajta vagy még akkor sem, lásd Salvio. Nagyon remélem, hogy nem ma kezdi el kijátszani magát a csapatból kopasz kapitányunk.

Ismétlem magam: A Sporting nem több egy portugál középcsapatnál, de nincs veszítenivalója, ezt a szezont már csak kozmetikázni lehet. Attól tartottam az idény elején, hogy azok a rühes portói kutyák megint akkor Sportingoznak, amikor ennyire széthullott csapat a zöld-fehér, bezzeg majd ellenünk. Hát, most sem jobb csapat, mint a 6. fordulóban volt, de ettől még a rangadó-faktor miatt bármi megtörténhet.

Illetve nem. Ha jól fogunk futballozni, csak egy valami történhet. DigiSport 2, 21:10!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik