Jorge Jesus a váltósúly királya: győzelem a Guimaraes és a rendőrök ellen is

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2013.09.23. 22:09
Volt tévesen beintett les, elengedett lesállás, meg nem adott büntető, jó szívvel adott kiállítás, és bunyó is, de azt hiszem, hogy nem marad...

Jorge Jesus fightVolt tévesen beintett les, elengedett lesállás, meg nem adott büntető, jó szívvel adott kiállítás, és bunyó is, de azt hiszem, hogy nem marad igazán emlékezetes ez a meccs. Egy kötelező győzelmet behúztunk, míg a Porto botlott, így jelenleg -3 pont az állás.Jorge Jesus fightVolt tévesen beintett les, elengedett lesállás, meg nem adott büntető, jó szívvel adott kiállítás, és bunyó is, de azt hiszem, hogy nem marad igazán emlékezetes ez a meccs. Egy kötelező győzelmet behúztunk, míg a Porto botlott, így jelenleg -3 pont az állás.

Csak egy szokásos vasárnapi nap. Hangolódásként Fradi-Újpest, twitter, majd ahogy lehet, irány a stream. Djuricic kezd, Jorge Jesus egy csodálatos ember, hogy betette őt a csapatba. Utána megnézem jobban a kezdőt, ez kő keményen ugyanaz a csapat, amelyikkel kiálltunk kedden, ami azért elég nagy luxus a 25 fős keretünket nézve.

Ezt a Guimaraest meg kell verni, két nappal többet pihentünk, három klasszissal jobb csapatunk van, és még a kupadöntőért is illene visszavágnunk. Elkezdődik a meccs, és gyorsan látom, hogy ez nem az a meccs lesz, amit simán abszolválunk: két perc alatt három kaszkadőrmutatvány, két ápolás, és ebből a tempóból csak vonakodva vesznek vissza a felek. A pálya olyan, mintha huszonkét Javi García gyakorolta volna a becsúszásokat rajta, megyei bajnokságban is sikerült már szebb gyepen játszanom, na. A szép játékot amúgy sem nagyon erőltetjük mostanában, de így okunk is van rá: ívelgetünk, daraboskodunk, ha több hiba lenne, azt hinném, hogy a szombati Videoton meccset ismétlik, de nem. Ezek tényleg a mi fiaink, és tényleg ennyire nem értik, hogy mit kellene csinálni.

Nem sok gólos győzelem lesz itt, hanem lófasz tejszínhabbal, állapítom meg fél óra után. Viszonylag gyorsan el is mehet a bajnoki cím, Jorge Jesus meg ilyenkor szokott meglepődni, és mindenki másra mutogatni. Lenne is kire: Markovics eszméletlen lufi, Djuricic nem arra való, hogy lepörgetett labdákért fusson, Matics meg alig oszt le egy szép labdát, már szerezheti is vissza. Cardozo mondjuk dicséretesen aktív mezőnyben, jobb szélen pedig Enzót is csak faultosan lehet megállítani, de ezen kívül a támadó szekcióban mindenki vagy rossz helyre lett vezényelve, vagy celebkedős napot fogott ki. Persze a kihívás is jó csapatépítő tényező, idézem fel magamban a szervezeti kommunikáció alapjait, de jobban örülnék, ha szeptemberben már nem lenne szükség csapatépítésre.

Djuricic vs AbdoulayeDjuricicet futtatni a széleken? Nem egy ilyen férfiistennek való feladat...

Félidőig kihúzzuk ugyanazzal a nulla játékkal, meg még két sárgalappal, végére Siquira is gyűjt még egyet, valamikor jól fog az még jönni. Ha félidőben rendet tesz Jesus, akkor buli van, meg 4-0, ha nem, akkor elmehet a picsába, és cserélje be Salviót törött lábbal. Gomes barátom egyébként nagyon helyesen megállapította, hogy Markovics az új Salvio, annyi különbséggel, hogy Lazar tud focizni. Tegnap mondjuk nem volt vele a Ford reklámokból jól ismert Fildedi Ferenc, úgyhogy Markovics tetszőlegesen felcserélhető lett volna Salvióra, Peixotóra, vagy egy rossz napot kifogó, ebből adódóan önzőző Nolitóra. Van amúgy egy epic jelenetem Markovicsnak a Gól c. filmből, számára kötelező darab: kattintásra új ablakban nyílik.

A félidő után sem javulunk fel, sőt. Egyre hajmeresztőbb dolgok történnek, és egyre többször mutatja Jesust a kamera. Bennem is megszólal a kisördög: kapjunk ki, és menjen JJ amerre lát. Aztán jön az örök kérdés, azaz hogy ki lenne jobb nála? Senki. Edzőkérdés lezárva, a meccs viszont továbbra is 0-0, egyre aggasztóbban a levegőben lógatva egy 87. percben kapott kontra gól lehetőségét.

A 61. percben aztán vagy minden velünk van, vagy minden ellenünk. Addy második necces szerelése is sárgát ér, irány a zuhany. Nem mondom, mindkét szerelés nagyon halvány sárga volt, de adható. Előtte amúgy is volt piros lap gyanús sztori, maradt el büntető is, pont ideje volt, hogy egyszer megkapjunk egy fele-fele matekot. Innentől érezhető volt, hogy kiütés már nem lesz, de vagy összeszenvedünk egy győzelmet, vagy a morális válság újabb fejezetét éljük meg. JJ tökösen fel is küldte Limát Djuricic helyett, akinek ebben a vagdalkozós játékban tényleg nem volt helye, de csak később derült ki, hogy ez az amúgy jó fizikális képességekkel bíró Limáról is elmondható.

Tíz perc bekkelés után a Guimaraes kezdene megszilárdulni, de nem eszik olyan forrón a kását: ezúttal nem íveljük be a szögletet (amúgy jó 5-10 centivel magasabbak az érkező embereink, mint a Guimaraes védelem), hanem Enzo visszagurít Cardozónak, aki önfeláldozóan, meg mákosan, de végre odaveri Douglas kapujába. Mondjuk ha nem gól, és nem büntető, akkor bíróverés jött volna egy gyanús kezezés okán, így azt hiszem, hogy mindenki jobban jár a vezetésünkkel.

Cardozo Golo

Telik-múlik az idő, Alibi Level 9-ről Level 99-re váltunk, Jesus Siquera helyett behozza Maxi Pereirát, Ola John és Rodrigo meg hadd üldögéljen a padon, még a végén megbontanák ezt a statikus védelmet... Maxi mondjuk mégsem olyan rossz választás, ő legalább hajt, mint mindig, meg most ugye a csapatba is vissza szeretne kerülni, mert André Almeida személyében olyan riválisa akadt, akit JJ könnyen felépíthet a jövő évi Vb-re, ez viszont csak Maxi kárára történhet. Ismét kiütközik, ami a legtöbb meccsünk hajrájában tapasztalható: rohadtul nem tesz jót a csapatnak a vezetés, ilyenkor csak egy-két ember akar hajtani, ők meg ugye nagyon kevesek egy állóháború megbontásához, és még néha a többiek sértődnek meg.

A végén még egy csodacsere, a 91. perc környékén jöhetne Szulejmani, csak hát hol védekező, hol támadó pontrúgásunk van, JJ meg úgy ítéli meg, hogy nagy kár lenne pont ilyenkor cserélni, amiben egyébként pont teljesen igaza van. Végül kivédekezünk még két nyomasztó szögletet (El-döntő, Ivanovics megvan?), Szulejmaninak meg már be sem kell állnia, de legalább a meze kéznél van, hogy odaadja a szurkolóknak. Stream kikapcs, azt hiszem, hogy végre vége, nem kell többet erről beszélni, csak megírom, hogy szar volt, és jövő héten a Belenensest alaposan kiütjük egy mini lisszaboni derbin, hogy végre csend legyen.

Vacsora, X-Faktor, eredmenyek.com. Licá persze hogy volt csapatának, az Estorilnak lő gólt (csúnya, és ostoba leegyszerűsítéssel oda szarik, ahonnan evett), úgy le van ez zsírozva, mint batyus bálban a házi kenyér. A Porto ezek után eljátszik majd az Estorillal, úgyhogy lehet takarodni aludni.

Reggel dupla meglepetés: a Porto csak ikszelt (szívás lesgóllal - imádom!), Jorge Jesus pedig váltósúlyban címmecset nyert a guimaraesi szekusok ellen, amiért bajnoki öv helyett rendőri feljelentés lett a jutalma. Jesus egyébként a pályára befutkosó szurkolókat ért agressziót próbálta megakadályozni, és tegyük hozzá, hogy tényleg egy kicsit túlkapás szaga volt a dolgoknak:

Mondjuk, amikor Cardozo még csak be sem áll fordított alapállásba, az nem lehet olyan igazi balhé, így Jesusnak könnyű dolga volt. Gyakorlatilag rivális nélkül vállalhatta fel a megmentő szerepét, aminek egyébként komoly szurkolói szimpátia lett az eredménye. Valljuk be, a szezonkezdet után ráfért. Hogy egy edző viselkedhet-e így? Szerintem rohadtul nem. Hogy a Benfica edzőjének kötelessége-e megvédenie a csapat szurkolóját? Egy végletekig idealizált világban talán igen, de jelen helyzetben nem hiszem. A szurkolók melletti szimbolikus kiálláson kívül ez az akció csakis káros hatással lehet a csapatra, hiszen Jesust eltilthatják pár meccsre, márpedig az ő ereje a karizmájában van. Várjuk a végkifejletet, ami a portugál viszonyokat ismerve egy végletekig piszkos érdekháborúban fog beteljesedni.

Guimaraesbe nem biztos, hogy nyerni mennek majd a riválisaink, hiszen főleg a nagycsapatok ellen nagyon jól fel tudják szívni magukat a Branquinhosok (ez olyan játékokok-féle többes szám többes száma, elég szarul hangzik). A célunkat elértük, még ha a keddi játék után egy érthetetlenül elképzeléstelen valamivel is rukkoltunk ki. Szombaton a kisebbik városi derbi, jövő szerdán pedig PSG-Benfica. Hétről hétre egyre okosabbak leszünk...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik