Démon, hagyd el ezt a testet!

Vágólapra másolva!
2014.12.14. 12:12
  2014. május 14. a világ nagy részén egy átlagos szerda este volt. Nem úgy Miguel Matosnak, aki a Benfica szakmai stábjának egy speciális szakembere...
2014. május 14. a világ nagy részén egy átlagos szerda este volt. Nem úgy Miguel Matosnak, aki a Benfica szakmai stábjának egy speciális szakembere volt - ő felelt a Guttmann-átok megtöréséért. Feladata az Átok likvidálása a legfejlettebb technikai és okkult rendszerek segítségével.
2014. május 14-én kicsivel éjfél előtt Sevillában tömegek kezdtek ünnepelni, Lisszabonban dühös emberek vágták távirányítójukat a falhoz. Miguel Matos Torinóban tartózkodott, ahol a stadion egyik fele nem hitte el, ami a történt, míg a másik fele reggelig tartó örömmámorban úszott. Miguel Matos tudta, hogy az újabb elvesztett kupadöntő az állásába kerülhet, és ha ennek a kalandnak vége, akkor mehet vissza a Portugál Titkosszolgálathoz latin-amerikai drogcsempészeket vallatni, meg politikusok telefonjait lehallgatni. Miguel Matost nem villanyozta fel ez a jövőkép.
2015. május 15-én Miguel Matos és Luis Felipe Viera együtt pihenték ki az elvesztett kupadöntő pszichés fáradalmait egy Torino melletti kis wellness szálloda jacuzzijában.
- Miguel, miért hívtál ide? - kérdezte ingeredetten Viera - Tudod, hogy utálom a klóros vizet...
- Itt biztonságosan beszélhetünk - felelt Miguel - Torinóban minden nagyobb étterem és szálloda be van poloskázva, az ipari kémkedés hatalmas biznisz. Itt még ha valami olcsó lehallgató rendszer telepítve is lenne, a jacuzzi akkor is lehetetlenné teszi az információszerzést.
- Mondd, mi az, ami ilyen titkos?
- Tudod főnök, pontosan tisztában vagyok vele, hogy a tegnapi vereség nagyban az én hibám is. 99%-ban kiiktattam az Átkot, levettem a pszichés gátakat a játékosokról, de valamiért a tizenegyeseknél nem működött a védelmi rendszerem. Az Átok algoritmusa olyan bonyolult, hogy szinte lehetetlen 120 percen keresztül védekezni ellene. Öntanuló: ha valahogy meg is állítod egy időre, feltöri újra a rendszert, és kezdheted előlről. Emlékezz Főnök, a Chelsea ellen is minden jónak tűnt 93 percig, aztán jött az az eddig soha nem látott mintázat, amit sem szoftveresen, sem máshogy nem tudtunk kivédeni. Olyan mágneses mező jön létre, ami egyszerűen kezelhetetlen...
- A Chelsea meccs után megbocsátottam neked, Miguel. Volt két éved, hogy helyrehozd a hibádat. Nem sikerült. Mentegetőzni szeretnél most is, vagy beadod a felmondásodat?
- Főnök, nem véletlenül hívtalak ide. Engedélyt szeretnék kérni, hogy bevessem a végső fegyvert: használni szeretném az időgépet.
- Az időgépet? Hiszen az még csak egy kísérleti projekt alpha teszt alatt...
- Tudom Főnök, éppen ezért gyorsan kell cselekednünk. A gép pontossága napról napra romlik a kívánt desztinációtól való időbeli eltávolodás hatására. A tervem, hogy visszamegyek a torinói Juventus meccsre, hogy megmentsem Enzót és Lazart az eltiltástól. Utána lesz két hetem, hogy a kinyert adatokat újra betápláljam az átoktörő szoftverbe. A két játékos, plusz a szoftver tökéletesítése el kell, hogy hozza nekünk a győzelmet. Hogy ne okozzon időugrásbeli problémát az utazásom, 2014. december 14-re időzítem a visszatérést. Addigra minimalizálódik az időugrás okozta kockázatok 99%-a. Engedélyezi az utazást?
- Van más választásom?
- Azt hiszem nincsen. Az Átok minél többször igazolódik be, annál erősebb lesz. Számításaim szerint ezzel az elvesztett döntővel már kezelhetetlen méretűvé duzzadtak a hatások...
2014.12.14. Lisszabon, Estadio da Luz, elnöki iroda.
Már egy órája zárva van Luis Felipe Viera szobája, és csak kevés hang szűrődik ki az ízléstelenül berendezett irodából.
- Itt vagy újra, a trófea meg sehol! Hogyhogy nem sikerült az Átok megtörése? - kérdezi üvöltve Luis Felipe Viera.
- A helyzet bonyolultabb, mint hittem. - feleli Miguel - Visszamentem az időben, végrehajottam a megbeszélteket, majd megnyertük a Sevilla elleni meccset 3-0-ra. Markovic akkora szólógólt lőtt, hogy másnap Abramovics nálad jelentkezett egy hatvan millió eurós bőrönddel. A nyáron nagyjából egyben tartottuk a keretet, bár Lazar végül elment a Realhoz 45 millióért. Az összeget keveselltük, de sírva könyörgött, hogy engedjük el. Egészen visszatértemig azt hittem, hogy sikeres volt a küldetésünk, mígnem ma reggel szembesültem a helyzettel. Nagy valószínűség szerint létrehoztam egy párhuzamos idősíkot, ahol Európa-liga győztesek vagyunk, és továbbjutottunk a BL-ben is a Liverpool és a Juventus előtt. Úgy tűnik, hogy jelen állapotában az időgép még csak párhuzamos idősíkokat tud létrehozni, ám az Átok hatása univerzális, és az idősíkok megbontásával olyan mutációi jönnek létre, ami által védtelenek vagyunk.
- Hogy értsem ezt?
- Guttmann átka csak az európai kupadöntőkre vonatkozott, ám most úgy tűnik, hogy az újabb mutációk már kihatnak az európai kupaszereplésünkre is, és veszélybe sodorják a portugál bajnokságot is...
- Miguel, ez borzasztó! Mit tehetünk?
- Biztos információm van arról, hogy az Átok központi kódja a portóiak kezébe jutott. Ők irányítják, és ők azok, akik a mutációkkal igyekeznek minket ellehetetleníteni. Éppen ezért a körülményekhez képest meglepően jó hír, hogy a legjobb hackereink bevonásával találtunk egy biztonsági rést az Átkon.
- Ez azt jelenti, hogy van remény?
- Igen. Az Átok jelenleg befészkeli magát a játékosok tudatába, és demotiváltságot okoz. A demotiváltság hatására fásultak lesznek, és gyakrabban döntenek rosszul, mint friss fejjel. Van azonban a kódnak egy részlete, ahol rossz együtthatóval számolnak: a portóiak ma győzni akarnak, ezzel végképp földbe döngölve minket, ezért a kódot egy végső leigázásra optimalizálták. Tudják, hogy ez a meccs vízválasztó, és azt hiszik, hogy mi nem tudunk az Átok hazai hatásairól.
- Beszélned kell Jesussal...
- Már megtettem. A portóiak nagyban átírták az Átok kódját, hogy a saját javukra fordítsák. Abból indulnak ki, hogy uralni fogják a meccset, és mindent erre finomhangoltak. Megszereztem a kód másolatát, és futtattam egy szimulációt. Ha képesek vagyunk ma erőtől duzzadó játékot mutatni, és megnyerni a párharcok nagy részét, akkor a kód váratlan hibaüzeneteket produkál. Minden pengés megoldás és minden jó passzunk újabb hibaüzeneteket generál, amik ideiglenesen leállítják az Átok működését. Ha képesek vagyunk legalább egy döntetlent hozni, akkor a túl sok hibaüzenet összeomlasztja a rendszert, és megsemmisíti magát. Olyasmi jelenséget fognak tapasztalni, mint tavaly nyáron a Népsport szerverei. Egyszerűen képtelenek lesznek hozzáférni az Átokhoz, ami az újraírt struktúra miatt teljesen megsemmisül. A portói kapzsiság lehet a szerencsénk...
- Ebben biztos vagy, Miguel?
- Igen Főnök, az engedélyed nélkül végrehajtottam még egy időugrást. Ezzel létrehoztam még egy idősíkot, ahol már BL-t is nyertünk, de ami még fontosabb, hogy képes voltam ebből az idősíkból is adatokat kinyerni. 15 évet sikerült biztonságosan előreugranom, és az átoknak semmilyen jelét nem találtam.
- Tehát ha ma megverjük a Portót, akkor újra szabadok vagyunk?
- Igen, a döntetlen és a győzelem önbizalommal tölti majd el a játékosokat, így pedig képesek lesznek újra értelmet találni a futballban. A vereség azonban beláthatatlan következményekkel bírna, és csak egy drasztikus téli játékosmozgással, illetve egy nyári edzőváltással tudnánk helyrehozni a károkat. A legrosszabb szcenáriók szerint egy elnökváltás sem kizárt...
- Értem, akkor még egy ok, hogy miért kell nyernünk ma.
- Higgye el Főnök, nem szeretek borúlátó lenni, de ez a mai meccs több, mint egy meccs. Az Átok olyan folyamatokat indított el a portugál fociban, amiket kezelnünk kell, vagy szembe kell néznünk a végső megsemmisüléssel. A Porto két európai kupát nyert az elmúlt 10 évben, most pedig a teljes leigázásunkra készül. A BL továbjutásuk ennek csak az első jele, de most egy jól irányzott gyomrossal megállíthatjuk a szemtelenkedésüket.
- Amen.Szarvasember

Szarvasember2014. május 14. a világ nagy részén egy átlagos szerda este volt. Nem úgy Miguel Matosnak, aki a Benfica szakmai stábjának egy speciális szakembere volt - ő felelt a Guttmann-átok megtöréséért. Feladata az Átok likvidálása a legfejlettebb technikai és okkult rendszerek segítségével.


2014. május 14-én kicsivel éjfél előtt Sevillában tömegek kezdtek ünnepelni, Lisszabonban dühös emberek vágták távirányítójukat a falhoz. Miguel Matos Torinóban tartózkodott, ahol a stadion egyik fele nem hitte el, ami a történt, míg a másik fele reggelig tartó örömmámorban úszott. Miguel Matos tudta, hogy az újabb elvesztett kupadöntő az állásába kerülhet, és ha ennek a kalandnak vége, akkor mehet vissza a Portugál Titkosszolgálathoz latin-amerikai drogcsempészeket vallatni, meg politikusok telefonjaitlehallgatni. Miguel Matost nem villanyozta fel ez a jövőkép.

2015. május 15-én Miguel Matos és Luis Felipe Viera együtt pihenték ki az elvesztett kupadöntő pszichés fáradalmait egy Torino melletti kis wellness szálloda jacuzzijában.

- Miguel, miért hívtál ide? - kérdezte ingeredetten Viera - Tudod, hogy utálom a klóros vizet...

- Itt biztonságosan beszélhetünk - felelt Miguel - Torinóban minden nagyobb étterem és szálloda be van poloskázva, az ipari kémkedés hatalmas biznisz. Itt még ha valami olcsó lehallgató rendszer telepítve is lenne, a jacuzzi akkor is lehetetlenné teszi az információszerzést.

- Mondd, mi az, ami ilyen titkos?- Tudod főnök, pontosan tisztában vagyok vele, hogy a tegnapi vereség nagyban az én hibám is. 99%-ban kiiktattam az Átkot, levettem a pszichés gátakat a játékosokról, de valamiért a tizenegyeseknél nem működött a védelmi rendszerem. Az Átok algoritmusa olyan bonyolult, hogy szinte lehetetlen 120 percen keresztül védekezni ellene. Öntanuló: ha valahogy meg is állítod egy időre, feltöri újra a rendszert, és kezdheted előlről. Emlékezz Főnök, a Chelsea ellen is minden jónak tűnt 93 percig, aztán jött az az eddig soha nem látott mintázat, amit sem szoftveresen, sem máshogy nem tudtunk kivédeni. Olyan mágneses mező jön létre, ami egyszerűen kezelhetetlen...

- A Chelsea meccs után megbocsátottam neked, Miguel. Volt két éved, hogy helyrehozd a hibádat. Nem sikerült. Mentegetőzni szeretnél most is, vagy beadod a felmondásodat?- Főnök, nem véletlenül hívtalak ide. Engedélyt szeretnék kérni, hogy bevessem a végső fegyvert: használni szeretném az időgépet.

- Az időgépet? Hiszen az még csak egy kísérleti projekt alpha teszt alatt...

- Tudom Főnök, éppen ezért gyorsan kell cselekednünk. A gép pontossága napról napra romlik a kívánt desztinációtól való időbeli eltávolodás hatására. A tervem, hogy visszamegyek a torinói Juventus meccsre, hogy megmentsem Enzót és Lazart az eltiltástól. Utána lesz két hetem, hogy a kinyert adatokat újra betápláljam az átoktörő szoftverbe. A két játékos, plusz a szoftver tökéletesítése el kell, hogy hozza nekünk a győzelmet. Hogy ne okozzon időugrásbeli problémát az utazásom, 2014. december 14-re időzítem a visszatérést. Addigra minimalizálódik az időugrás okozta kockázatok 99%-a. Engedélyezi az utazást?

- Van más választásom?

- Azt hiszem nincsen. Az Átok minél többször igazolódik be, annál erősebb lesz. Számításaim szerint ezzel az elvesztett döntővel már kezelhetetlen méretűvé duzzadtak a hatások...

2014.12.14. Lisszabon, Estadio da Luz, elnöki iroda.

Már egy órája zárva van Luis Felipe Viera szobája, és csak kevés hang szűrődik ki az ízléstelenül berendezett irodából.

- Itt vagy újra, a trófea meg sehol! Hogyhogy nem sikerült az Átok megtörése? - kérdezi üvöltve Luis Felipe Viera.

- A helyzet bonyolultabb, mint hittem. - feleli Miguel

- Visszamentem az időben, végrehajottam a megbeszélteket, majd megnyertük a Sevilla elleni meccset 3-0-ra. Markovic akkora szólógólt lőtt, hogy másnap Abramovics nálad jelentkezett egy hatvan millió eurós bőrönddel. A nyáron nagyjából egyben tartottuk a keretet, bár Lazar végül elment a Realhoz 45 millióért. Az összeget keveselltük, de sírva könyörgött, hogy engedjük el. Egészen visszatértemig azt hittem, hogy sikeres volt a küldetésünk, mígnem ma reggel szembesültem a helyzettel. Nagy valószínűség szerint létrehoztam egy párhuzamos idősíkot, ahol Európa-liga győztesek vagyunk, és továbbjutottunk a BL-ben is a Liverpool és a Juventus előtt. Úgy tűnik, hogy jelen állapotában az időgép még csak párhuzamos idősíkokat tud létrehozni, ám az Átok hatása univerzális, és az idősíkok megbontásával olyan mutációi jönnek létre, ami által védtelenek vagyunk.

- Hogy értsem ezt?

- Guttmann átka csak az európai kupadöntőkre vonatkozott, ám most úgy tűnik, hogy az újabb mutációk már kihatnak az európai kupaszereplésünkre is, és veszélybe sodorják a portugál bajnokságot is...

- Miguel, ez borzasztó! Mit tehetünk?

- Biztos információm van arról, hogy az Átok központi kódja a portóiak kezébe jutott. Ők irányítják, és ők azok, akik a mutációkkal igyekeznek minket ellehetetleníteni. Éppen ezért a körülményekhez képest meglepően jó hír, hogy a legjobb hackereink bevonásával találtunk egy biztonsági rést az Átkon.

- Ez azt jelenti, hogy van remény?-

Igen. Az Átok jelenleg befészkeli magát a játékosok tudatába, és demotiváltságot okoz. A demotiváltság hatására fásultak lesznek, és gyakrabban döntenek rosszul, mint friss fejjel. Van azonban a kódnak egy részlete, ahol rossz együtthatóval számolnak: a portóiak ma győzni akarnak, ezzel végképp földbe döngölve minket, ezért a kódot egy végső leigázásra optimalizálták. Tudják, hogy ez a meccs vízválasztó, és azt hiszik, hogy mi nem tudunk az Átok hazai hatásairól.

- Beszélned kell Jesussal...

-Már megtettem. A portóiak nagyban átírták az Átok kódját, hogy a saját javukra fordítsák. Abból indulnak ki, hogy uralni fogják a meccset, és mindent erre finomhangoltak. Megszereztem a kód másolatát, és futtattam egy szimulációt. Ha képesek vagyunk ma erőtől duzzadó játékot mutatni, és megnyerni a párharcok nagy részét, akkor a kód váratlan hibaüzeneteket produkál. Minden pengés megoldás és minden jó passzunk újabb hibaüzeneteket generál, amik ideiglenesen leállítják az Átok működését. Ha képesek vagyunk legalább egy döntetlent hozni, akkor a túl sok hibaüzenet összeomlasztja a rendszert, és megsemmisíti magát. Olyasmi jelenséget fognak tapasztalni, mint tavaly nyáron a Népsport szerverei. Egyszerűen képtelenek lesznek hozzáférni az Átokhoz, ami az újraírt struktúra miatt teljesen megsemmisül. A portói kapzsiság lehet a szerencsénk...

- Ebben biztos vagy, Miguel?

- Igen Főnök, az engedélyed nélkül végrehajtottam még egy időugrást. Ezzel létrehoztam még egy idősíkot, ahol már BL-t is nyertünk, de ami még fontosabb, hogy képes voltam ebből az idősíkból is adatokat kinyerni. 15 évet sikerült biztonságosan előreugranom, és az átoknak semmilyen jelét nem találtam.

- Tehát ha ma megverjük a Portót, akkor újra szabadok vagyunk?

- Igen, a döntetlen és a győzelem önbizalommal tölti majd el a játékosokat, így pedig képesek lesznek újra értelmet találni a futballban. A vereség azonban beláthatatlan következményekkel bírna, és csak egy drasztikus téli játékosmozgással, illetve egy nyári edzőváltással tudnánk helyrehozni a károkat. A legrosszabb szcenáriók szerint egy elnökváltás sem kizárt...

- Értem, akkor még egy ok, hogy miért kell nyernünk ma.

- Higgye el Főnök, nem szeretek borúlátó lenni, de ez a mai meccs több, mint egy meccs. Az Átok olyan folyamatokat indított el a portugál fociban, amiket kezelnünk kell, vagy szembe kell néznünk a végső megsemmisüléssel. A Porto két európai kupát nyert az elmúlt 10 évben, most pedig a teljes leigázásunkra készül. A BL továbjutásuk ennek csak az első jele, de most egy jól irányzott gyomrossal megállíthatjuk a szemtelenkedésüket.

- Amen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik