Csere-bere fogadom

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.11.06. 16:11
Artur és Eduardo először tér vissza az AXA stadionba, Nuno Gomes és Quim először játszik a Benfica ellen, Jorge Jesus meg csak szimplán szereti...

Braga-BenficaArtur és Eduardo először tér vissza az AXA stadionba, Nuno Gomes és Quim először játszik a Benfica ellen, Jorge Jesus meg csak szimplán szereti összeszarni magát ha visszatér oda, ahol istenné avanzsált. Ezek után már csak egy Javi Garcia-Alan visszavágót várunk. Három pont a három pontig.Braga-BenficaArtur és Eduardo először tér vissza az AXA stadionba, Nuno Gomes és Quim először játszik a Benfica ellen, Jorge Jesus meg csak szimplán szereti összeszarni magát ha visszatér oda, ahol istenné avanzsált. Ezek után már csak egy Javi Garcia-Alan visszavágót várunk. Három pont a három pontig.

Első pont: oda-vissza térők.

Oh, Kapitány, Kapitányom!-ugrott be rögtön a meccs kapcsán a Holt költők társaságából az idézet, hiszen a portugál válogatottba a pótselejtezőkre is visszahívott Nuno Golosunk benfiquistaként először lép pályára ellenünk. Nem gondoltuk volna, hogy erre sor kerül, de kegyetlen az élet, és miután a hétközi Európa-liga meccsen(Braga-Maribor 5-1) nem játszott, így ellenünk biztosan bevetik.

Nuno GomesNuno igazi ikon volt nálunk, semmi ellenségeskedés nem fogja őt fogadni, de egyelőre az is elképzelhetetlen, hogy betaláljon a kapunkba. A legkomolyabb képzelőerő is kevés lenne ehhez, neve egybeforrt a csapattal, és amíg nem fut ki Braga mezben a pályára, addig igazán nem is fogjuk elhinni, hogy ő igazából nem a mi csapatunkban van. Kevesek a szavak.

Rajta kívül Quim is először lép pályára ellenünk, és ugyan ő is ikonikus pontja a 21. századi Benficának, sajnos ő nem teljesedhetett ki annyira, hogy helyette most ne Artur nevét áldja a Benfica összes épeszű szurkolója. Artur szintén nagy comebackre készül, durvábbra, mint nemrég a Fradi az NB1-be, hiszen tavaly El-döntőig védte a Bragát, hogy aztán rájuk csapja az ajtót, és Portugália legnagyobb csapatához igazoljon. Mögötte egy másik ex-Braga sztár, Eduardo üldögél a padunkon...

Ne feledjük, Jorge Jesus már járt Bragában mióta a Braga sikeredzőjeként hozzánk igazolt, ám rendre kudarcot vall a portugál Esztergomban, ahol kis túlzással több templom van, mint utcasarok.

Második pont: rászartak a párnánkra!

Aki látta Kusturica: Az élet egy csoda című filmjét, az tudja, hogy az alcímben említett jelenség szerencsét hoz, mi mégis nagyon utáljuk ezért a Bragát, hiszen tavaly miattuk nem juthattunk az Európa-liga döntőbe, és ezért nem rúghattuk jól szét a Porto seggét Dublinban. Fájó seb ez, hiszen rég nem voltunk ilyen közel igazán nagy sikerhez, ám sajnos a Braga bunkerje, és a mi töketlenségünk simán idegösszeroppanásba kergette Coentraot:

CoentraoCoentrao azóta lelépett, és a madridi portugál kolónián tengeti az életét. Mi azonban még mindig úgy érezzük magunkat, mint egy tökön rúgott szűkölő kutya, így a Porto tegnapi 0-0-ja után kötelező végre kicsit csúcsra törni, átvenni a vezetést, aztán majd a Sportingot is a fülénél fogva a víz alá nyomni.

3. pont: Javi vs. Alan?

Itt az idő, hogy Javi Garcia is újra összefusson Alannal, az alábbi videó is mutatja, hogy ők kegyetlen jó cimbik:

Javit ismerjük már, tudjuk, hogy egy-egy torkosért nem kell karateórákat vennie, remekül kijön a maga érdekes Jackie Chen filmes műveltségéből is. Mégis ez a szitu kicsit már a túljátszott kategória volt, most viszont ha minden igaz, akkor újra összecsaphat a két renitens.

Zárszónak is egy a vége, le kell hentelnünk a Bragát, fel kell lépnünk a dobogó legfelső fokára, aztán lendületből darálhatunk decemberig.

19:00-tól tehát DigiSport !

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik