Benfica vs. Benfica

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2012.09.28. 08:09
Most, hogy komoly hangvételben kisiránkoztuk magunkat, az élet megy tovább. Vajon készen állunk önmagunk, és a szellemek legyőzésére? Rengeteget...

Most, hogy komoly hangvételben kisiránkoztuk magunkat, az élet megy tovább. Vajon készen állunk önmagunk, és a szellemek legyőzésére?Most, hogy komoly hangvételben kisiránkoztuk magunkat, az élet megy tovább. Vajon készen állunk önmagunk, és a szellemek legyőzésére?

Rengeteget gondolkoztam az elmúlt pár napban azon, hogy mi a helyzet mostanában Lisszabonban? Mi zajlik az öltözőben, milyen a hangulat, hogy próbálja Jorge Jesus kivakarni a csapatot a geciből a problémák tengeréből? Egyáltalán próbálkozik vele? Mi volt az első mondata a coimbrai meccs után? És még sorolhatnám. Mert megy a vakítás a sajtóban, a twitteren meg mindenhol, hogy Carlos Xistra, meg nem volt tizenegyes, holott mindenki tudja, hogy nem ez a lényeg.

Ha én láttam a televízión keresztül, hogy az első 10-15 percet leszámítva szégyen, amit műveltünk, akkor Jesus is, és a játékosok is érezték a pályán. Ha én láttam, hogy 10 ember ellen összetettük a két kezünket a végén, hogy egyenlíteni (!) tudtunk, akkor Jesus is, és a játékosok is érezték. Akkor miért süketel mindenki? A szurkolók annyit nem érdemelnek, hogy azt mondják: " Szeretnénk elnézést kérni ezért a produkcióért, ez most egy nehéz időszak, most még az eddiginél is fontosabb lenne a támogatásotok és kitartásotok. Továbbra is minden edzésen azért dolgozunk, hogy visszataláljunk a helyes útra." Vagy valami hasonlót.

JJ

"majd ma..."

Mindenesetre mérkőzés jön, méghozzá idegenben, a Pacos Ferreira otthonában. Tehát még arra sincs lehetőség Coimbra után, hogy hazai környezetben próbáljunk a helyes ösvényre lépni, azt pedig felesleges részleteznem, hogy mennyire utálunk vendégségben szerepelni, főleg a bajnokságban. 30 forduló alatt csupán egyszer fordul elő, hogy duplázásra szorul egy csapat, természetesen számunkra ez is a legrosszabbkor következik be. Az a klasszikus, mely szerint szegény embert az ág is, sosem volt még ennyire igaz. A Pacos ráadásul veretlen, nagy halat is ejtve saját stadionjában, miután a Braga gyönyörűen elhasalt itt.

Ugye pénteken játszunk, aminek egyszerű oka van: kedden Bajnokok-Ligája forduló, a Barcelona érkezik hozzánk a második körben, ami azért kérdéseket vethet fel az összeállítást illetően. Három dologban vagyok biztos: 1. A kapuban és a védelemben nem lesz változás. 2. Salviót akkor sem hagyná ki, ha egy lába lenne. 3. Nehogymár másodrangú legyen egy bajnoki a jelenlegi helyzetben a Barca miatt?! Ezt a meccset kell behúzni, nem a keddit. Azt le kell játszani, és kész. Azért szimatolok némi változtatást, illene végre lehetőséget adni Carlos Martinsnak, hibátlan felkészülést zárt csúcsformában, új szerződést kapott, azóta meg ücsörög. Érthetetlen. Újabb 90 percet kap az Enzo-Matic kettős a középpálya tengelyében, mint ahogy a már említett Salvio is biztosan színezhet a jobb oldalon, habár mi tagadás, szívesen megnézném Brunót a helyén. Van egy olyan érzésem, hogy Nolito idén először kezdőként futhat ki az Estádio da Mata Real gyepére, mindenképpen megérdemelné a lehetőséget. Ola John játékára nem sok esélyt látok, bizonyos vélemények szerint fegyelmezési gondok állnak a háttérben, mások szerint taktikailag nincs ezen a szinten. A Benfica nem a Twente, az tény, de egy 10 milliós igazolásról beszélünk, akitől mindenki sokat várt, ligakupa-tölteléknek meg kicsit sokba került. Kíváncsian várom, elkezdi-e megtalálni a helyét, vagy továbbra is a lelátón fog twitterezni.
Elöl pedig most sokkal inkább játszatnám Limát, mint Cardozót vagy Rodrigót, vagy akár mindkettőjüket. A brazil ég a bizonyítási vágytól, ez a legutóbbi fordulóban is jól látszott, a két egónak meg csak az számít, hogy saját maga gólt szerezhessen, de ami ennél is fontosabbnak tűnik sokszor, hogy a másik semmiképp, az pedig lényegtelen, hogy a csapat látja kárát. Persze azért nagyon kevés esély van rá, hogy mindketten kimaradjanak. Ma este választ kapunk, valószínűleg sok más kérdésre is. A Pacosnál sokkal jobban tartok saját magunktól. Képesek leszünk önmagunk, és Javi Garcia valamint Witsel szellemének legyőzésére végre? Ha igen, meglesz a három pont, ebben biztos vagyok.

Az olasz és a francia bajnokság eltűnésének hála újra képernyőre kerülünk, a DigiSport 2 21:10-től élőben közvetíti a meccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik