Becsületbeli ügy

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.04.03. 13:04
Elérkezett a nagy nap, keret hirdetés, sérülések, egy fájó távol maradó, és minden, ami a derbi hangulathoz kell... Beharangozó! Jorge Jesus...

Elérkezett a nagy nap, keret hirdetés, sérülések, egy fájó távol maradó, és minden, ami a derbi hangulathoz kell... Beharangozó!
Elérkezett a nagy nap, keret hirdetés, sérülések, egy fájó távol maradó, és minden, ami a derbi hangulathoz kell... Beharangozó!

Jorge Jesus bevégezte nagy tervét, szisztematikusan megölte Nuno Gomes karrierjét, és a mai kerethirdetés után kijelenthetjük: egy korszak véget ért. Nuno Golos nem lő több gólt az ősi ellenségnek, egyetlen dolga a Klasszikus előtt az lesz, hogy a csapatkapitányi karszalagot odaadja Luisaonak. Övön aluli ütés ez nekünk, szurkolóknak, hiszen a PlanetBenfica szavazásán a voksolók több, mint 80 százaléka azt szerette volna, ha Nuno pályára lép a szezon egyik legfontosabb mérkőzésén. Jorge Jesus másképp gondolta...

Nuno mellett két másik hiányzót sem láthatunk a keretben, ugyanis sérülten érkezett vissza a válogatottól Maxi Pereira és Carlos Martins. A szintén kisebb sérüléssel bajlódó Cardozo közmegelégedésre vállalta a játékot, és minden bizonnyal kezdőként kap helyet a csapatban, nagyban növelve ezzel a játéklehetőségek számát, hiszen a gyors Saviola, és a statikus Cardozo Európa bármely védelmét képes az őrületbe kergetni, pláne, ha Aimar osztogatja a labdákat nekik.

Mégis van szerintem minden realista Benfica drukkerben némi félsz, ha a csapat védekező játékáról esik szó. A középpályáról általában kevés támogatás jut hátra, Salvio, Gaitán, vagy Felipe Menezes egyaránt remek játékosok, ám védekezésben általában annyi hasznunk van belőle, mint egy angol tulajdonosnak a Ferencvárosból. Utolsó mentsvárunk a Benfica Xabi Alonsója, a spanyol Javi Garcia, indán nevén Elegáns Hentes. Ő hál' Istennek képes is elvégezni általában egy olyan munkát, mint a Porto elleni lesz, hiszen rajta kívül még tíz ember fog utolsó csepp véréig megfeszülni a győzelemért. Muszáj!

A védelmet valószínűleg a Luisao-Sidnei tengely fogja össze, ami a nehézkes César Peixotoval , és a labdát leginkább csak a hálóból kiszedő Robertoval kiegészülve nem hangzik túl jól, bár ne feledjük: van nekünk egy Fabio Coentraonk is(még...)! Félő mégis, hogy Muppet Show-t láthatunk, ha nem sikerül lőtávolon belül, a saját kapujuk előtt tartanunk a sárkánymutánsokat...

Az előjelek tehát változóak, ahogy a csapat szezonbeli formája is, de ma az év meccse következik, a Klasszikus, ahol meg kell akadályoznunk, hogy a Porto Lisszabonban ünnepelje a bajnoki címét, így zárásként csak egy parádézó támadósorban, egy erőtlen Portoban, és egy rég látott Luisao gólban bízom!

A mérkőzést a DIGI Sport közvetíti, kapcsolás 21:25, kezdés 21:30!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik