Angry Eagles: Rio Ave edition

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.12.16. 18:12
Sorsoltak mindkét európai kupában, ám portugál riválisainkkal ellentétben mi már déltől izgulhattunk, hogy kivel hoz össze a sors. Volt kellemesnek...

Angry EaglesSorsoltak mindkét európai kupában, ám portugál riválisainkkal ellentétben mi már déltől izgulhattunk, hogy kivel hoz össze a sors. Volt kellemesnek ígérkező német kirándulás, Rejtő Jenőt megidéző marseille-i móka, és talán még Nápolyba, vagy Milánóba is szívesebben mentünk volna, mint az orosz télbe. Nem baj, este a Rio Ave ellen levezetjük a feszültséget, és szépen búcsúzunk ettől a kesze-kusza 2011-es évtől.
Angry EaglesSorsoltak mindkét európai kupában, ám portugál riválisainkkal ellentétben mi már déltől izgulhattunk, hogy kivel hoz össze a sors. Volt kellemesnek ígérkező német kirándulás, Rejtő Jenőt megidéző marseille-i móka, és talán még Nápolyba, vagy Milánóba is szívesebben mentünk volna, mint az orosz télbe. Nem baj, este a Rio Ave ellen levezetjük a feszültséget, és szépen búcsúzunk ettől a kesze-kusza 2011-es évtől.

Akkora szerencsétlenség persze nem ért minket, két totális futballt játszó csapat meccsén bőven megmutathatjuk, hogy mit tudunk, csak hát ugye szegény istenverte magyar szurkoló megint szembesül vele, hogy ez az úti cél bizony nem egy napi járóföld, ellenfélnek meg azért kicsit rágós falat, hogy csak úgy ujjongjunk értük.

Februárban egy szentpétervári este igazán romantikusan hangzik, szinte már látom magam előtt, ahogy Javi Garcia és Garay Lermontov idézetekkel twitteli tele az étert, ám legalább ilyen gyorsan aggodalmas tekintetem Bruno Césarra vetem, akit nyáron igazoltunk Brazíliából, és könnyen lehet, hogy még életében nem látott havat...

Hótakarítás

Így takarították az Anderlecht ellen a havat a szedett-vedett munkások...

Nyilván nem cukorból vannak a mi daliás játékosaink, ám az biztos, hogy a nagy hideg ellenünk fog dolgozni az első, kinti meccsen, ám miközben mi meccsdömpingből érkezünk majd erre az éles oda-vissza párharcra, addig a Zenit pontosan kitörölheti a hátsóját az orosz tabellával, ahol hiába vezet, legközelebb március harmadikán, a lisszaboni visszavágó előtt kell játszania az orosz pontvadászatban.

Ez a Zenit egyébként kiejtette a Portot, és a Sahtart, ám nem bírta megelőzni a veretes erőkből álló ciprusi APOEL-t, ami azt jelenti, hogy a 2011-12-es Bajnokok Ligájának egyik legnevetségesebb csoportjából (mi sem panaszkodhattunk...) éppen csak jobb gólkülönbséggel tudtak továbbmenni.

Huszti ZenitA Zenit hivatalos oldalán remek ellenfélnek tálalnak minket, a már képernyőn keresztül is gyomorforgató Bruno Alves (pfejj, még a nevét leírni is hiábavaló az ilyennek) szerint például a legjobb, hogy minket kaptak. Valljuk be, teljesen igazuk van, pro, és kontra egyaránt remek érvek vannak, ám miközben mi másodfokú fagyás elleni tippeket nyugodtan tudunk kérni például Huszti Szabolcstól, aki a Zenit kispadján vészeli át az idei telet is, addig azt el kell ismerni, hogy mi jövünk előnyből, és ha semmi kedvünk sincs egy Gazprom-pénzből fújt lufival mérni össze már a tizenhat közt az erőnket, muszáj lesz továbblépni az utóbbi évek egyik leggyengébb nyolcaddöntős BL mezőnyéből.

Mielőtt azonban máris sapkát, sálat köttetnénk a nagyival Karácsonyra, van még egy nagy feladatunk: egy elsőre könnyűnek tűnő meccsen meg kell vernünk a Luzban a Rio Ave-t, akik ugyan nem szerepelnek idén jól a bajnokságban, de legalább totális csőd a játékuk is, és sosem nyertek még ellenünk Lisszabonban. A Benfica esetében persze az utóbbi időben ez pont azt jelentióette, hogy most törik meg a széria, de sem a tendenciák, sem a játékerők nem erre engednek következtetni, ráadásul végre majdnem egy teljes hetet sikerült pihennie a játékosoknak.

A Rio Ave esélyeit az sem növeli, hogy az anno még a Benficában csúcsra járatott-a 2000-2001-es szezonban például a Benfica góljainak közel egy harmadát szerezte- Joao Tomásnak kellene a csapat élére állnia közel 37 évesen... A portugál bajnokság egyik ikonikus, ám sajnos a B-kategóriás csatárszerepből kitörni képtelen gólvágója egyébként már több arab levezetős, pénz keresős szezonon túl van, mégis ha ő nincs, akkor gól sincs nagyon a Rio Ave háza táján...

Ezek után, teljes kerettel joggal várjuk el, hogy a második félévhez méltó búcsút vegyen a csapat a 2011-es esztendőtől, Nolitoval a szélen...Benfica összeállítás

Stream PlanetBenficán, kezdés 21:15!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik