Aimar a megmentő - Osztályozás

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.01.23. 21:01
A barcelosi mumusok megizzasztottak. Luisaoék bizonytalankodtak hátul, Witsel eltűnt kicsit, Gaitán formán kívül. Maxi, Nolito és Rodrigo küzdött...

A barcelosi mumusok megizzasztottak. Luisaoék bizonytalankodtak hátul, Witsel eltűnt kicsit, Gaitán formán kívül. Maxi, Nolito és Rodrigo küzdött becsülettel, Cardozo ismét bepiszkált egyet, de Aimar hozta el nekünk a hőn áhított megváltást. Osztályozás:A barcelosi mumusok megizzasztottak. Luisaoék bizonytalankodtak hátul, Witsel eltűnt kicsit, Gaitán formán kívül. Maxi, Nolito és Rodrigo küzdött becsülettel, Cardozo ismét bepiszkált egyet, de Aimar hozta el nekünk a hőn áhított megváltást. Osztályozás:

Artur - 6.5

Utóbbi meccseinkről levonva a következtetést, Artur úgy gondolta ismét egy nyugis meccs következik, ahol legfeljebb a kirúgásoknál és egy-két hazaadásnál jut majd szerephez, a mérkőzés nagy részében pedig messziről figyelheti a történteket. Nos, most sikerült őt meglepni egy szemfüles góllal, amit meg lehetett volna előzni. De ne legyünk telhetetlenek és elfogultak. Artur a király, de hibázni ő is tud. Ezen kívül szüksége volt néhányszor kisebb-nagyobb védésekre a meccs során, merthogy a Gil Vicente 50 percig egyenrangú ellenfél volt a Da Luz-ban (legalábbis ami a gólhelyzeteket illeti).

Emerson - 6.0

Nagyon nehéz róla újat mondani. Miután végleg felfalja a szürkeség, szívesen megnézném a helyén Capdevilát egy fontosabb meccsen. Hetek óta nem látni semmi kirívót a játékában.

Ezequiel Garay - 6.5

A legjobban az hozza rá az emberre a szívbajt, ha csapata kapuja közelében totális a káosz: a labda öt méterre a kaputól, hátvédjeink összezavarodva rúgnák amilyen messzire csak lehet, de rendre rossz helyre pattan, mivel nagy a tolongás. Ezt a jelenetet többször is láthattuk tegnap, de szerencsére a végén mindig sikerült tisztázni. Garay is gyakran pörgött-forgott kétségbeesve. Jó, hogy most ezekből nem lett nagyobb baj.

Luisao - 6.0

Garayhoz hasonlóan ő is totojázott néha, sőt labdaszerzés során voltak olyan szörnyű passzai, hogy értetlenül, fejemet fogva bámultam a képernyőt. Jobb lesz, ha összeszedi magát a kapitányunk, mert nemsokára az európai porondon is jelenésünk van, ott pedig kíméletlenül megtorolják az efféle hibákat.

Maxi Pereira - 7.0

A védők közül ő volt az egyetlen, aki elfogadható teljesítményt nyújtott. A küzdés most sem hiányzott belőle, de a támadásoknál elakadtak a kezdeményezései. A nagy bedobások sem hozták meg a sikert az ellenfél kapujánál. Védekezésben azonban kifejezetten jó volt. Ő tűnt a leghiggadtabbnak, ha káosz volt a kapu előtt. Egy esetben csakis rajta múlt, hogy nem kaptunk gólt miután blokkolt egy közeli próbálkozást.

Javi García - 6.5

A szűrési feladatokat többnyire jól látta el, de nagyon sokszor pontatlan passzokkal próbálkozott, így a támadásaink eleve holtan születtek. Épp ez miatt volt nézhetetlen az első félidő.

Axel Witsel - 6.0

Sokoldalú középpályásunk játékát megölték a barcelosiak. De nem csupán megölték, meg is kínozták előtte. A kreativitását ezúttal nem tudta kihasználni az antifoci újdonsült képviselői ellen, Javi Garcia lecserélése után ráadásul hátrább is kellett húzódnia, a játék szervezését pedig Aimar vette a kezeibe, de ez már egy másik történet...

Nolito - 7.5

Két meccs alatt négy gólpassz, így néz ki Nolito múlt heti statisztikája. A meccs nagy részében őt is sikeresen hatástalanították, ha pedig el is jutott egy-egy beadásig, azt a barcelosi hősök nagyrészt kivágták szögletre. Két gólpassza viszont nagyon értékes és ez mindenképpen a meccs egyik kulcsemberévé tette őt.

Nico Gaitán - 6.0

Rég nem láttam őt ilyen haloványan futballozni, ez nem rá jellemző. Persze, most jöhetne az is, hogy lélekben ő már máshol rúgja a bőrt, de a sok átigazolási hír még megmaradt pletyka szinten ezidáig. Valami azonban így sem stimmel vele és csak remélni tudjuk, hogy ez egy rövid formahanyatlás utolsó fázisa volt és visszakapjuk azt a Nico Gaitánt, aki hason csúszott a szögletzászlóig örömében, miután bebombázott egy egyenlítő gólt a Portónak.

Rodrigo - 7.5

Jó látni mennyire küzd, mennyire akar a fiatal spanyol csatár. Azt is jó látni, hogy egész jó beadásai és keresztlabdái vannak és a gólja is szépnek mondható annak ellenére, hogy megpattant egy hátvéden és megzavarta a kapust. A lassításokból jól kivehető, hogy alaposan megfigyelte a barcelosi védő testhelyzetét, illetve mozdulatsorait, így már csak azt kellett kiszámolnia, milyen ívben lője rá a labdát, hogy az szépen, irányt változtatva repüljön a kapuba. Szó sincs tehát véletlenről, mint egy hete Neca esetében. Azt viszont nem volt jó látni, ahogy elgurult a gyógyszere a meccs vége felé és egy ellene szóló bírói ítélet után kibombázta a lasztit, majdnem telibetalálva ezzel az épp arra ólálkodó Jorge Jesust. Az öltözőben bizonyára el is beszélgettek erről ők ketten.

Óscar Cardozo - 7.5

Magabiztosan sétál előre Óscar a gólkirályi címhez való utacskán, ami egyébként szépen ki is van kövezve előtte. Gyakorlatilag üresen fejelhetett kapura Nolito szabadrúgásából, így nem értem milyen felvételeket nézhettek a barcelosiak a felkészülés során csapatunkról. A Portugál bajnokság csapatainál ugyanis az alapműveltséghez hozzá tartozik tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy a paraguayi Óscar Cardozo a pálya minden pontjáról, minden testrészével gólveszélyes.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pablo Aimar - 8.5

A Bohóc bő 25 percet kapott JJ-tól, hogy megváltsa a világot. Megváltotta. Az általa lejátszott, csupán 25 perc alapján is bátran merem állítani, hogy ő volt a meccs embere. Nem csak a gólja és a gólpassza játszott közre ebben, hanem elsősorban az, hogy míg Witselék kétségbeesve, tehetetlenül próbáltak valamit felépíteni, addig Aimar rögtön pályára lépése után életet lehelt a támadójátékba. Őszintén remélem, bízva a vezetőség józan eszében, hogy szerződést hosszabbítunk vele akár pályafutása végéig.

Bruno César 20 perc alatt nem tudott semmi érdemit letenni az asztalra, jobbára csak a két gólörömben vállalt aktív szerepet, míg Luís Martinsról lemaradtam, ugyanis a stream feldobta a talpát az utolsó 5 percben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik